Forsvarets Scania-lastevogner begynner å trekke på årene, men skal vare enda mange år til.
Forsvarets Scania-lastevogner begynner å trekke på årene, men skal vare enda mange år til.

Skal flikke på Forsvarets gamle Scania-er

Scania har inngått en avtale om å holde Forsvarets lastebiler fra 80-tallet operative helt til 2030.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarets logistikkorganisasjon har ansvaret for drift og vedlikehold av Forsvarets lastevognpark, i dag bestående av 1450 Scania lastevogner i ulike konfigurasjoner, hvorav 1100 er i daglig drift. Lastevognene er i dag mellom 20 og 30 år gamle.

Skal vare til 2030

Før jul signerte FLO en rammeavtale med Norsk Scania som skal sikre at denne lastebilparken blir holdt operativ til 2030.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Scania i alle år, og vi er meget fornøyde med denne viktige kontrakten. Vi skal fortsatt bruke og drifte Scania-porteføljen i mange år fremover, sier sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon Petter Jansen.

Avtalen innebærer reservedeler, vedlikehold og teknisk støtte. Teknisk støtte var ikke med i de eksisterende avtalene, men er nå tatt med da Forsvaret så et behov for å sikre seg tilgang på en type tjenester som ikke omfatter verkstedtjenester eller reservedeler. Kontrakten har en varighet på fire år med opsjon på forlengelse, til sammen maksimalt tolv år.

Vil øke utnyttelsen i distriktene

- En rammeavtale med Forsvaret bidrar til økt utnyttelse av kapasiteten på flere Scania-lokasjoner i Distrikts-Norge, som igjen er på å vedlikeholde kunnskap i et allerede godt utbygd servicenettverk, sier administrerende direktør i Norsk Scania AS, Frode Neteland.

Lastevognene det er snakk om ble kjøpt inn på slutten av 1980-tallet og utover 90-tallet.

- En slik langsiktig avtale gir også Scania et jevnt tilskudd av arbeid i mange år fremover, samtidig som vi forplikter oss til å sikre Forsvaret materiell i god teknisk stand som kan uføre de oppdrag de er spesifisert for, sier Frode Neteland.