Nytt Scania-anlegg i Sandnes

Lørdag 21. november åpnet Norsk Scanias nye anlegg i Sandnes.

Publisert Sist oppdatert

Åpningen ble behørig feiret med over 300 gjester, utstilte veteran- og nybiler, live musikk og snor-klipping av selveste ordføreren i Sandnes.

Det nye bygget har tre hoveddeler; en administrasjonsdel, en verksteddel og en servicedel. De tre delene danner en 90 graders vinkel, med administrasjonsdelen på to etasjer i midten. Både verkesteddelen og servicedelen har porter på begge sider, slik at tunge kjøretøy kan kjøre rett gjennom og slipper å rygge ut.

Ca. 60 arbeidsplasser

Utenfor bygget er det 22 mål med asfaltert biloppstillingsområde. Anlegget er dimensjonert for ca. 60 arbeids­plasser. Bygget har en L-form, der tre verkstedsgraver og fem oljetårnstasjoner ligger i grunnen.

Bærende konstruksjon består av stålsøyler og dragere. Langs bakken er bygget beskyttet av brystning av betongelementer. Taket i de fleste hallene er av stålplater og bæres av gitterdragere. Fasadene består av isolerte sandwichelementer og noen partier av glass.

Administrasjonsdelen har mørke grå paneler, mens hallene har sølvfargede paneler. Vinduene har utvendig solavskjerming i kassetter på oversiden. Det er armert og slipt betonggulv i hallene, fliser i lobby og resepsjon og belegg i kontorene. Hallene har åpne himlinger, kontorene systemhimlinger.

Stangeland Maskin

Det nye bygget ligger i Foss & Eikeland Næringspark i Sandnes, Rogaland. Bruttoarealet er 3810 m3 og eier er Norsk Scania Eiendom.

Totalentreprenør for byggeprosjektet har vært Masiv Bygg. Grunnarbeidene er utført av T. Stangeland Maskin.