Pressebildet Veidekke sendte ut i forbindelse med Kårstø-kontrakten. Bildet skal være tatt på Kårstø. Foro: Veidekke
Pressebildet Veidekke sendte ut i forbindelse med Kårstø-kontrakten. Bildet skal være tatt på Kårstø. Foro: Veidekke

Veidekke med «Statoil-kontrakt»

Veidekke Entreprenør er valgt som underentreprenør til arbeider i tilknytning til Statoil-plattformer i Nordsjøen. Kontrakten er på et tresifret antall millioner.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke Entreprenør AS har skrevet kontrakt med Aibel AS om å utføre arbeid på landanlegget ved Kårstø som skal gi strøm til Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Kontrakten er verdt 150 millioner kroner.

Miljøvennlige plattformer

Elektrifisering av olje- og gassvirksomheten med kraft fra land er et viktig tiltak for å redusere klimautslippene og øke effektiviteten i oljeproduksjonen i Nordsjøen.

Elektrifiseringen av norsk sokkel er i tråd med myndighetenes langsiktige mål om å redusere CO2-utslippene fra olje- og gassindustrien. Plattformene på Johan Sverdrup-feltet blir nå blant de første på norsk sokkel der «forurensende gassturbiner til havs» blir erstattet med ren fornybar kraft fra land, skriver Veidekkei en pressemelding.

Underentreprenør til Statoil-kontrakt

Aibel er tildelt hovedkontrakten av Statoil om byggingen av elektrifiseringsanlegget på Haugsneset ved Kårstø.

Veidekke er valgt av Aibel til å utføre arbeider som bygging av infrastruktur, grunnarbeid for fire kilometer kabelgrøft til strømkabel og oppføring av en likeretterstasjon, et pumpehus og landfall for kjøleanlegg. I kontrakten ligger også grunnarbeid for ytterligere en identisk likeretterstasjon.

Arbeidene har allerede startet opp og skal ferdigstilles høsten 2017.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS