Det kan bli stille fremover i Sydvaranger Gruve, men julelønna er i alle fall reddet.
Det kan bli stille fremover i Sydvaranger Gruve, men julelønna er i alle fall reddet.

Julelønna reddet i Sydvaranger

Banksjef fikk stående applaus da han garanterte for lønna til nesten 400 oppsagte gruvearbeidere.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uka ble det klart at kreditorene ikke lenger vil gå med på utsettelser, noe som medførte at Sydvaranger Gruve var nødt til å begjære konkurs.

Les også:
Konsernsjefens brev til de ansatte«Dere er pålagt å stille på jobb i dagene som kommer, og jeg ber dere innstendig om å yte all hjelp og støtte som trengs overfor bostyreren og hans team.»
Sydvaranger Gruve er konkursMellom 350 og 400 mister jobben. 

Konsekvensen er at 391 ansatte mister jobben, og at julelønna ikke kom til å bli utbetalt.

- Det er tett opp mot jul og lønning. DNB sikrer nå sine verdier, mens de lar ansatte klare seg uten lønning frem mot jul. DNB er kyniske. Det er bedritent gjort av DNB. Det er bedritent gjort mot de ansatte, sa hovedtillitsvalgt Henning Bråten i fagforeningen Nordens Klippe i Sydvaranger Gruve til DN.no.

Les saken: - Bedritent av DNBDe ansatte i Sydvaranger Gruve raser mot kreditor DNB etter konkursen. En måned før jul uteblir lønna.

Nå er det imidlertid klart at julelønna kommer likevel, takket være Sparebank1, som har tilbudt seg å legge ut for lønna.

– Alle får lønn. Dette er takket være Sparebank1, sa ordfører Rune Rafaelsen (Ap) til iFinnmark etter et hastemøte i formannskapet torsdag kveld.

Gruvas tillitsvalgte Henning Bråten kaller løsningen «fantastisk», og banksjef Trond Hanssen i Sparebank1 Finnmark fikk spontan applaus fra oppsagte gruvearbeidere.

– Du er vår redningsmann, men jeg håper det er siste gang vi klapper for en bank, sa Bråten.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS