To vil bygge Bøkfjordbrua

Anbudsrunden på E105-brua i vår ble avlyst på grunn av mangler ved konkurransegrunnlaget. Nå har det vært ny runde og tilbudsåpning.

Publisert Sist oppdatert

Altafirmaet HAK Entreprenør AS har levert det laveste tilbudet på bygging av Bøkfjordbrua på E105 i Sør-Varanger.

Det var også HAK som hadde det laveste tilbudet i den første anbudsrunden i vår, men da valgte Statens vegvesen å avlyse konkurransen på grunn av mangler ved konkurransegrunnlaget.

De nye tilbudene kommer fra HAK Entreprenør AS og er på 116.871.605 kroner, mens Metrostar AS/ HAG Anlegg AS har levert et tilbud på 118.747.250 kroner.

- Vi hadde ønsket at det skulle være enda flere tilbydere. Men vi er tilfreds med at pristilbudet er på det nivået vi forventet. Etter å ha kvalitetssikret tilbudene, håper jeg at vi skal være i stand til å inngå kontrakt og komme i gang med byggearbeidet i løpet av kort tid, sier avdelingsdirektør Bjørg-Anita Joki i Statens vegvesen i Finnmark.

Bøkfjordbrua er en 284 meter lang buebru av stål, og skal bygges 200 meter nedenfor den eksisterende brua ved Elvenes. Brua skal etter planen være ferdig i 2017.

Brua over Bøkfjorden er en del av omleggingen og opprustingen av den ti kilometer lange strekningen mellom E6 ved Hesseng utenfor Kirkenes og den russiske riksgrensen på Storskog.