Scania Winter vil bli arrangert for sjette gang i januar og februar 2016 i Trysil.
Scania Winter vil bli arrangert for sjette gang i januar og februar 2016 i Trysil.

Ny Scania-fest til vinteren

Også kommende vinter skal Scania arrangere Scania Winter i Trysil. Fra 18 januar og i fem uker er det duket for Scania-fest i den norske fjellheimen.

Publisert Sist oppdatert

Som i fjor vil arrangementet være delt i to. De to første ukene vil utenlandske kunder komme, før de norske kundene vil komme i tre uker fra 1. februar.

Det er noen forandringer i utstillere og samarbeidspartnere fra i fjor. Rosendal Maskin og Doosan erstatter Nasta og Hitachi på anleggsmaskin-siden.

- Vi er entusiastiske og det blir spennende for oss. Vi tror dette er viktig for oss, sier Ole Marius Rosendal i Rosendal Maskin.

Enn så lenge har de ikke spikret hvilke maskiner de skal stille ut. Men det blir både Doosan-maskiner og JCB å finne på flystripa i Trysil.

Flere Scania motorer

Doosan har nylig lansert enda flere maskiner med Scania-motor både på hjullastere og gravemaskiner. I dag har Doosan og Scania et partnerskap på ettermarkedet for anleggsmaskinene i Norge.

HMF skal også være med som utstiller for første gang i år med sine kraner. Joab har vært med tidligere, men er også tilbake etter ett års pause.

Av andre utstillere og samarbeidspartnere kan nevnes Istrail, Continental, Øveraasen, SKAB, Allison, VGB og Schmitz Cargobull for å nevne noen.

1200 gjester

I fjor var det over 900 inviterte gjester som deltok på Scania Winter. I tillegg var det 300 som deltok på en åpen dag hvor alle som ville kunne komme. Scania forventer like stor deltagelse i år.

Noen av utlendingene som kommer til Trysil i år kan vente seg et snøsjokk. Verken kundene fra Brasil, Tyrkia, Egypt eller Israel er neppe særlig vant til norske vinterveier.

I tillegg kommer kunder fra Sverige, Bulgaria, Russland, Ukraina, Østerika og Tsjekkia. Tilsammen er det 350 utenlandske kunder som kommer til Trysil.

I fjor var det også et internasjonalt pressearrangement i forbindelse med Scania Winter. Det blir det ikke i år.

Det er sjette gang Scania Winter arrangeres, og det har vokst fra 120 deltagere det første året til 1200 i fjor.

Powered by Labrador CMS