Mindre vibrasjoner fra Wacker Neuson

Nytt system demper vibrasjonene og gjør det mulig å jobbe uten begrensninger i tid.

Publisert Sist oppdatert

De nye vibrasjonsplatene fra Wacker Neuson i klassen 300 til 800 kg, har en ny styrehendel som senker vibrasjonsverdiene under utløsningsverdien på 2,5 m/s².

Dette betyr i praksis at operatøren kan jobbe med maskinen i henhold til retningslinjene til yrkesorganisasjonene uten tidsmessig begrensning, opplyser selskapet i en pressemelding. Driftslederen trenger ikke å opprette noen spesiell dokumentasjon eller gjennomføre undervisning for medarbeiderne.

Det viktigste kjennetegnet til styrehendelen et nytt demperkonsept. Verdiene ligger ikke bare ligger under grenseverdien (5 m/s²), men også langt under utløsningsverdien (2,5 m/s²), sparer driftslederen dessuten inn det lovbestemte foreskrevne forbruket til dokumentasjon og undervisning av medarbeiderne. De dieseldrevne vibrasjonsplatene DPU 4545, DPU 5545 og DPU 6555 oppnår verdier på under 1,5 m/s²; DPU 4045 ligger ved kun 1,2 m/s².

- Det var viktig for oss å finne en optimal balanse mellom god manøvreringsevne og tilstrekkelig vibrasjonsdemping i styrehendel på denne nye maskingenerasjonen. For å beregne det komplekse svingningsforholdet til maskinen brukte vi allerede i konstruksjonsprosessen datastøttede Datastøttede simuleringer som hjalp oss til å hurtig oppnå et bra resultat. De nye vibrasjonsplatene kan føres presist og enkelt og oppfyller samtidig en høy betjeningskomfort på grunnlag av de lave vibrasjonene hånd-arm, sier Oliver Kolmar, produktleder for reverserbar vibrasjonsplater.

Wacker Neuson har hatt muligheten til ytterligere å forbedre kjørehåndtaket. Dermed disponerer gasshendelen nå over en egen, lett valgbar tomgangsposisjon, som forhindrer en utilsiktet stans av motoren. Gassvaieren er nå lagt på innsiden av styrehendelen. Dermed er gasswiren bedre beskyttet mot skader under transport og løft på byggeplassen.

Endringene på den nye maskingenerasjonen gjelder kun styrehendelen. Over- og undermassen og dermed maskinytelsen forblir uforandret.

Med innføringen av den nye styrehendelen tilbyr Wacker Neuson nå hele produktserien av reverserbare vibrasjonsplater (140 – 800 kg / 25 – 100 kN) med en ubegrenset betjeningsvarighet, dvs. med svingningsverdier som ligger under utløsningsverdien på 2,5 m/s², hhv. ved 30 kN-maskiner under eksposisjonsgrenseverdien på 5 m/s² (tillatt arbeidstid: 8 timer pr. dag).