Illustrasjonsbilde. Bildet av denne mobilkranen fra Nordic Crane ble tatt på Vei og Anlegg 2015.
Illustrasjonsbilde. Bildet av denne mobilkranen fra Nordic Crane ble tatt på Vei og Anlegg 2015.

Feil veivalg kostet 240.000

Det gikk bokstavelig talt ikke veien for åtte mobilkranførere fra Nordic Crane som skulle til Aukra utenfor Molde.

Publisert Sist oppdatert

Først ble to mobilkraner stoppet av kontrollører fra Statens vegvesen fordi de ble kjørt på en strekning i Molde sentrum de ikke hadde dispensasjon for. Like etter en til stoppet. Alle ble gitt overlastgebyr.

Åtte kraner stoppet

Fem andre kraner stoppet på kaia i Molde etter å ha kjørt i land fra ferjen som kom fra Vestnes.

På dette tidspunktet var det nokså stor forvirring blant kranførere og ledelsen i Nordic Crane Vest AS på hvorfor alle kranene som skulle til Shells gassanlegg i Nyhamna i Aukra kommune ble stoppet av Vegvesenet.

Til sammen ble overlastgebyret på nær 240.000 kroner for dem som hadde begynt å kjøre feil vei, samt en som ikke hadde med dispensasjonspapirene i mobilkrana.

- Her må det ha skjedd en glipp eller to. Dette er jo et stort og seriøst firma som ikke pleier å ta slike sjanser, sier en av dem som var med på å stoppe kranene langs veien, Kjell Johansen i Statens vegvesen til AT.no.

Misforståelser og formaliteter

Daglig leder i Nordic Crane Vest AS, Roy Otto, forklarer hva som gikk galt til AT.no:

- Vi hadde dispensasjon til å kjøre én vei mot Aukra. Sjåførene valgte å kjøre en annen vei.

Det var rett og slett en glipp i veivalget som førte til et gebyr på nær en kvart million for Nordic Crane. Selskapet søkte om, og fikk innvilget, dispensasjon for å kjøre mobilkranene tilbake der de hadde kjørt ulovlig.

Etter at misforståelsen om formalitetene ble oppklart, kunne alle åtte mobilkranene kjøres lovlig til gassanlegget. Men det saftige gebyret blir likevel sendt til Nordic Crane. Saken ble først omtalt på rbnett.no.