Erling Rolstad kunne juble over seier og plass i den internasjonale finalen.
Erling Rolstad kunne juble over seier og plass i den internasjonale finalen.

Erling er Norges beste

TRYSIL/KOLBOTN (AT.NO): Erling Rolstad stakk av med seieren i Scanias sjåførkonkurranse, og skal representere Norge i den internasjonale finalen der han kan vinne en flunkende ny lastebil.

Publisert Sist oppdatert

Erling Rolstad vant norgesfinalen i Young European Truck Driver under Scania Winter på Trysil torsdag.

26-årignen fra Sør-Fron i Gudbrandsdalen er tredje generasjon i firmaet Erling Rolstad Transport på Vinstra. Han slo sju andre finalister fra hele landet.

På andreplass kom Stian Østby fra Stian Østby Transport på Kløfta og på tredje Frank Gavlen fra Nordic Crane i Vennesla.

Sjette gang

I år er det sjette gang Scania arrangerer konkurransen der målet er å finne den beste lastebilsjåføren under 35 år. Finalistene skal konkurrere i det de gjør hver dag på jobb; kjøre sikkert, defensivt, økonomisk, manøvrere presist samt sjekke bilen før kjøring.

Det skal kjøres «head to head», som vil si at deltagerne møtes to og to og kjører samtidig mot hverandre. Åtte deltagere reduseres til fire, til så at to finalister møtes i superfinale.

Dette er første gang konkurransen arrangeres på snø. Interessen er derfor stor også blant internasjonal presse som kommer til Trysil for å lage reportasjer og filme fra arrangementet. Dette legger et ekstra press på gutta.

- Kan vinne lastebil

Young European Truck Driver er den europeiske delen av den globale sjåførkonkurransen Scania Driver Competitions. Denne gangen tiltrakk konkurransen seg nesten 100.000 sjåfører fra 40 land over hele verden.

Vinneren i Norge får så møte sine internasjonale konkurrenter i den store finalen ved Scanias hovedkontor i Sverige i april. Vinneren i den europeiske finalen får 100.000 euro til å kjøpe seg en ny Scania lastebil for.

Scania startet sine sjåførkonkurranser i 2003, som et svar på EUs mål om å bedre trafikksikkerheten, redusere trafikkulykker og øke interessen for sjåføryrket. Sikkerhet står fortsatt sentralt, men i dag ser transportindustrien, politiske ledere og samfunnet for øvrig andre fordeler ved å fokusere på sjåføren. Stadig flere ser den viktige rollen sjåføren har for driftsøkonomi og miljø.

"Sjåføren er nøkkelen til lavere drivstofforbruk og mindre kjøretøyslitasje, raske, pålitelige leveranser og ikke minst sikkerhet på vei. En investering i sjåføren er dermed mye verdt, både for samfunnet som helhet og det enkelte transportfirmaet.", skriver Norsk Scania i en pressemelding.