Nye Dong Feng G2 traktor klar for Norge.
Nye Dong Feng G2 traktor klar for Norge.

Dong Fengs G2 traktorserie i Norge

Kinesiske Dong Feng, en av verdens største produsenter av mindre traktorer og jordbruksmaskiner, lanserer nå modellserien Dong Feng G2 i Norge. G2-serien er spesielt tilpasset småbruksdrift og vedlikehold.

Publisert Sist oppdatert

I første omgang er det snakk om to versjoner, 254 og 404, som er en henvisning til antall hestekrefter i maskinene (25 eller 40 hk diesel). Dong Feng G2-serien er liten i volum og vekt, og spesielt tilpasset vedlikehold, åker- og hagebruk om sommeren, og snømåking om vinteren.

Firehjulstrekk og servostyring

Dong Feng har som tidligere både firehjulstrekk og servostyring. Blant forbedringene fra tidligere modeller har G2 nå fullsynkronisert vendegir, samt en større hydraulikkpumpe.

En annen forbedring er at betjeningsspakene nå er plassert på dashbordet, noe som gir bedre oversikt og et flatt, ryddig gulv. G2 har også fått mer tidsriktige designendringer i fronten, og kan leveres både med og uten tak. Det finnes nå også et større utvalg ekstrautstyr til den nye kineseren enn hva som var tilfellet for forgjengerne.

Importeres av Wee Trading

Wee Trading, avdeling av Rolf Wee Transport AS i Wee Gruppen, er hovedimportør av Dong Feng i Norge. Prisen på G2 254 er fra kr. 140 000 + mva med hytte, og fra kr. 170 000 + mva for G2 404 med hytte.

Tekniske data for Dong Feng G2 er: Lengde 3350 mm, bredde 1480 mm, egenvekt fra 1650 kg, motor radiatorkjølt 4-takts diesel med effekt 18-29 kW.