Dette vogntoget sto på E6 ved Alnabru uten å komme av flekken torsdag formiddag.
Dette vogntoget sto på E6 ved Alnabru uten å komme av flekken torsdag formiddag.

- Bilene ligger strødd

Snøværet har satt transportsystemene på Sør- og Østlandet mer eller mindre ute av spill torsdag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

Østlandet har fått 30-60 cm snø natt til torsdag og i morgentimene, noe som har ført til store problemer på veiene over hele landsdelen.

I Oslo ble alle bussruter kansellert tidlig på morgenen, og på hovedveiene ligger biler strødd.

- Helt kaos

AT.nos reporter Hans Kristian Barbøl har bruk mer enn tre timer på strekningen fra Gjerdrum til Kolbotn langs E6, en tur som vanligvis tar tre kvarter. Og på veien lå både privatbiler, varebiler og lastebiler strødd.

- Det er helt kaos. På Lørenskog sto både en varebil og en drosje på tvers, og ved Alnabru sto to lastebiler med problemer, sier Barbøl.

Verst var det likevel på Ring 3 ved bakkene opp fra Bryn til Manglerud. På den strekningen sto tilsammen fire utenlandske lastebiler som ikke kom seg av flekken.

- To av dem så ut til å ha parkert for dagen, mens en tredje forsøkte å legge på kjettinger, sier Barbøl.

Har du bilder av snøkaoset du vil dele med AT.nos lesere? Send dem til [email protected]

Ta det pent

Politi og Vegvesen ber folk ta det pent.

- De bilene som har sommerdekk har overhodet ingenting ute i trafikken å gjøre, før alle denne snøen har smeltet, sier operasjonsleder Villy Meier ved Østfold politidistrikt til NRK.

Arne Kleiv ved Vegtrafikksentralen oppfordrer alle bilister til å bruke ekstra tid på morgenen i dag, og kjøre ekstra forsiktig.

- Alle brøytemannskaper har vært ute i hele natt, og jobber nå på spreng i morgentimene for å holde alle hovedveier og sideveier åpne. I dag er det bare en ting å si, og det er at folk må ta det med ro, sier han.