Ny toppsjef i Pon

Erik Sollerud overtar roret i Pon Equipment AS og Pon Rental Norge AS.

Publisert Sist oppdatert

Inge Stensland har sittet som administrerende direktør i Pon Equipment AS i 16 år. Nå overlater han sjefsstolen til Erik Sollerud, opplyser selskapet i en pressemelding.

Inge Stenslands erfaring er ønsket på konsernnivå og han er derfor fra 1. mars blitt utnevnt som Chief Strategy and Execution Officer i Pon Equipment Group. Under Stenslands ledelse har Pon Equipment AS vokst fra en omsetning på 525 millioner kroner og 193 ansatte til en omsetning på 2.3 mrd. og 470 ansatte inklusive Pon Rental. Pon Equipment AS har i denne perioden doblet sin markedsandel og endte i 2014 på 22% markedsandel.

Erik Sollerud har vært en sentral del av ledelsen i Pon siden slutten av 90-tallet med lederroller innen teknisk, service, salg og utleie. Han vil, med sin erfaring, fortsette utviklingen av selskapet i henhold til de strategier som har ligget til grunn det siste tiåret.

– Vi står nå foran en ny epoke i vår historie, med bygging av nytt hovedkontor på Berger, samt et solid marked som også er i endring.  Åpningen av nytt hovedkontor på Berger er en viktig milepæl for oss. Dermed toppes de siste årenes investeringer og gjør oss velposisjonert til å fortsette utvikling av Pon som totalleverandør av løsninger til det norske markedet. Vi har utviklet oss fra en tradisjonell leverandør som selger maskiner, til et selskap som leverer løsninger. Dette inkluderer alt fra rådgivning og kompetanse, finansiering og alternative eieformer, fra enkle deleleveranser til komplette serviceløsninger, fra brukte maskiner til nye maskiner, sier den nye direktøren Erik Sollerud.