Her kjører de på en stengt vei

Se video av personer som kjører på en stengt vei og bryter opp bommen mens ektremværet «Ole» raser.

Publisert Sist oppdatert

Hendelsen skjedde lørdag 7. februar. ved den stengte bommen på riksvei 94 ved Kvalsundbrua i Finnmark. De fleste fjellovergangene ble stengt mens uværet sto på.

Åge Fjellstad sto fire timer i kø og ventet på at bommen skulle åpne.

– Bommen var åpen da vi startet fra Hammerfest. Føret var godt, men sikten var veldig dårlig. Sikten var bare på én meter, og det gikk i gangfart. Da vi kom til Kvalsund var bommen stengt, og det var da vi så en X5 BMW, og to andre biler kjøre forbi porten mot Hammerfest, etter at de hadde heist opp porten, forteller Fjellstad til Finnmark Dagblad.

- Skjer på alle stengte strekninger

Tor Inge Halander i Statens vegvesen opplyser til avisa at dette er et generelt problem:

- Det skjer dessverre med jevne mellomrom at folk tar seg til rette. Dette skjer over hele Finnmark. Det er ikke noen spesielle strekninger som peker seg ut. Vi har dette problemet stadig vekk, svarer Helander.

- Når brøytebilene har vanskeligheter med å holde veiene åpne, så stenger vi veien med bom. Da mener vi det er uforsvarlig å bruke veien. Da ser vi svært alvorlig på at noen tar seg til rette.

Kan miste førerretten

Å passere en stengt bom er det samme som å kjøre på rødt lys.

- Bøtenivået er på 10.000 kroner og oppover. I tillegg vurderes førerkortbeslag fra seks måneder og oppover, sier politijurist Thomas Eliassen Darell til avisa.