Liebherrs nye R926 Compakt har delt bom, lite overheng ved sving og automatisert redskapsskifte.
Liebherrs nye R926 Compakt har delt bom, lite overheng ved sving og automatisert redskapsskifte.

Liebherr med ny 25-tonns beltegraver

Libherr kjører ufortrødent videre med fornyelse av sine gravemaskinmodeller. Siste nylansering er 25-tonneren Liebherr R926 Compact.

Publisert Sist oppdatert

 

Nymaskinen erstatter modellen R924 og produseres ved kjempefabrikken i Colmar i Frankrike. - Vi venter 25-tonnerne til Norge i høst, og har allerede solgt den første maskinen, sier salgs- og avdelingsleder Sigmund Gaasø hos Liebherr-Norge.

Kompakt allrounder

Liebherr peker på at 25-tonneren har fått et kompakt design. Selv om beltegraveren er en all-rounder og kan dekke alle graveoppdrag, er den også konstruert for å jobbe i bymessige strøk hvor plassen er begrenset. Utstyrsutvalget betegnes som rikt.

Liebherr-motoren på 120 kW/163 hk tilhører selskapets siste motorgenerasjon og fyller utslippskravet til Steg IIIB.

Service og miljø

Førerhytta med ROPS-beskyttelse følger trenden i markedet med økte mål innvendig og stor vekt på førerens komfort. Det gjelder utsyn, støydempning og lettleselig fargeskjerm med touchfunksjoner og videokamera som kan reverseres. Videre har hytta airconditioning, og et velutviklet program for styring og riktig utnyttelse av motor og redskap, opplyser Liebherr.

Driftskostnadene sett i forhold til forgjengeren R924 er lavere på grunn av redusert drivstofforbruk og automatisering av redskapsskifte. Videre kan all service og kontroll tas fra bakkenivå, noe som også vil redusere servicetiden.