En 2014-modell Volvo FH 540 6x4 med tippkjerre (bildet) ble stjålet natt til mandag 15. desember. Takket være sporing og rask reaksjon fra politiet kunne vogntoget settes i arbeid igjen samme dag etter at tyven var plassert hos politiet.

- Vogntog-tyv svelget sim-kort

En litauer stjal en lastebil med kjerre tilhørende Øyvind Hansen Transport AS i Drammen. Tyven ble tatt igjen og stoppet ca. én km fra svenskegrensen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Natt til mandag 15. desember forsvant en Volvo FH540 fra Volvo Truck center i Drammen. Bilen tilhørte Øyvind Hansen Transport AS, som kjører for Buskerud Anleggstransport AS (BAT). 

- Da sjåføren kom for å hente bilen mandag morgen, var den borte, forteller daglig leder Øyvind Hansen til AT.no.

Sporet bilen

Politiet ble varslet med en gang, og det ble også Volvo Trucks. Hansen har gullavtale hos Volvo Trucks, noe som gjør at bilen kan spores. 

Like ved svenskegrensen ble vogntoget stanset, etter at Volvo hadde sporet bilen og gitt informasjon til politiet. Det var lensmann i Eidskog, Olaf Heggedal, som stanset vogntoget på riksvei 2 ved Magnormoen. Han forteller til AT.no at pågripelsen var udramatisk og at mannen frivillig ble med politiet til avhør.

Låste bilen da han ble stoppet

Hedmark politidistrikt ønsker ikke å gå detaljert inn i saken, på grunn av etterforskningen. Opplysninger AT.no har fått kjennskap til tyder likevel på at tyveriet var nøye planlagt og gjort av profesjonelle tyver. Litaueren som ble tatt for tyveriet skal ha ankommet Arlanda søndag kveld, og deretter tatt seg til Drammen.

Ved pågripelsen skal litaueren ha vært iført arbeids/varsel-tøy. Da han ble stoppet skal han først ha låst seg inne i bilen, mens det så ut som om han fjernet simkort fra to eldre mobiltelefoner. Deretter så det ut som om han tygget og svelget simkortene, har Espen Hansen hos Øyvind Hansen Transport fått opplyst.

Powered by Labrador CMS