Tine har 80 tankbiler og 190 tankhengere som til sammen kjører 25 mill km årlig. Bilene kjøres av 670 egne og leide sjåfører.
Tine har 80 tankbiler og 190 tankhengere som til sammen kjører 25 mill km årlig. Bilene kjøres av 670 egne og leide sjåfører.

Tine sparer en liter på mila

Tankbilsjåførene i Tine kjører smartere enn før, og har redusert drivstofforbruket med nesten en liter per mil.

Publisert Sist oppdatert

60 prosent av Tines klimagassutslipp kommer fra transport, og selskapet har derfor gjennomført kurs i kjøreadferd for alle tankbilsjåfører. Det har gitt gode resultater.

Fra nyttår i år har drivstofforbruket blitt redusert med nesten en liter på mila og dermed redusert utslippet av CO2 med 6,9 prosent mot samme tid i fjor. Dette er et godt skritt på veien mot Tines mål om å kutte klimagassutslipp med 30 prosent innen 2020, opplyser tine i en pressemelding.

Melkebilene henter ku- og geitemelk på gårdene i snitt hver tredje dag, 398 melkeruter landet rundt. Bilene ruller 603 ganger rundt ekvator hvert år.

- Våre tankbilsjåfører har vist at den personlige innsatsen er av stor betydning.  Nå ser vi resultater av at sjåførene anvender kunnskapen de fikk på kursene i endret kjøreadferd og det liker vi, sier Bjørn Malm, leder for samfunnsansvar i Tine.

- Tine må kombinere kravet til lønnsomhet og økt konkurransekraft med å drive miljømessig ansvarlig, legger han til.

Tine Råvarehåndtering (TRH) har både egne tankbiler og avtaler med 53 transportører rundt om i Norge.

- Vi har som å mål redusere utslippene på egne biler med 5% fra 2013 til 2014, og dette målet kommer vi til å klare. Vi har 53 avtaler med leietransportører og forventer at disse oppnår tilsvarende resultater i 2015, forteller direktør for TRH, Ann-Norill Stennes

- Tiltaket med endret kjøreadferd er et godt eksempel på en løsning som både gir miljøgevinst og kostnadsbesparelse. Vi skal alltid sette opp melkerutene smartere i tillegg til å kjøre bilene mer effektivt og miljøriktig. Vi skal alltid søke etter tekniske forbedringer på biler og annet utstyr som kan påvirke måten vi utfører oppdraget på. Dette handler om miljø gjennom lavere utslipp av klimagasser og om økt effektivitet, sier Stennes.