Den første nye M318F er denne uken på vei til Haverstad Entreprenør.
Den første nye M318F er denne uken på vei til Haverstad Entreprenør.

Ti raske salg av ny Cat-graver

Cats nye 18-tonns hjulgraver M318F er allerede solgt i ti eksemplarer. Den første leveres denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Det er Haverstad Entreprenør som denne uken får overlevet Norges første av Cat M318F. Det er den første av ti maskiner som importør Pon Equipment allerede har solgt.

- Maskinen har akkurat kommet til Norge og vi leverer den første maskinen denne uken, sier produktsjef hos Pon Vilmundur Theodorsson til AT.no.

Maskinen erstatter den tidligere modellen M316D, og har en egenvekt på 18,5 tonn.

Mye nytt

M318F er oppgradert med nytt førerhus med mer glass og bedre sikt. Blant andre nyheter på maskinen kan vi nevne alle paneler, dører/deksler til motor/servicepunkter i støtsikker LFI-«kunstfiber» (Long Fibre Injection), nye motvekter med integrert ryggekamera, enklere inn-/utstigning av maskinen og automatisk håndbrems og pendelaksel-lås (foran).

Motoren oppfyller kravene til Steg 4 med AdBlue og passiv regenerering av eksos. Den har en effekt på 129,4kW/174 hk og kan nå en toppfart på 35 km/t.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lavere forbruk

Serviceintervallet på partikkelfilteret er 10.000 timer. Sammenlignet med utgående D-modeller, byr nykommerne på 3-4% lavere drivstofforbruk.

Pon Equipment vil som standard levere nye M318F med 900 liters skuffe.

Cat har også lansert 20-tonneren M320F, men den er ikke like aktuell for det norske markedet fordi den er for tung til å kjøre på vei uten dispensasjon.