Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

SVV: - Nå anmelder vi dem som ikke følger skiltingen

Trafikanter har gjentatte ganger brutt veisperringene som er satt opp i forbindelse med veiarbeidet på fylkesvei 848 på Rolla i Ibestad kommune.

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesen ser svært alvorlig på dette og vil fra nå politianmelde slike overtredelser. Det er trangt om plassen langs fylkesvei 848. Av sikkerhetsgrunner, og for å gi entreprenøren arbeidsrom, stenges veien deler av døgnet.

Nå melder entreprenøren som jobber på stedet, Alf Brekken & Sønner AS, at de flere ganger har opplevd at veisperringene er brutt og at folk har tatt seg gjennom anleggsområdet, både med bil og til fots, på tross av at det jobbes langs veien.

LES OGSÅ: Alf Brekken & Sønner lavest på fv. 848

- Vi forstår at noen kan bli frustrert over at vi stenger veien, men vi ber innstendig om at publikum respekterer skiltingen og de fysiske veisperringene, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Geir Jørgensen.

I begynnelsen besto sperringene av bukker med planker og skilt. Da det ikke ble respektert, ble det lagt en bom over hele veien. Denne ble låst fast. Entreprenøren opplevde nylig at denne bommen ble skrudd ned, og at noen deretter tok seg gjennom anleggsområdet.

Tunge kjøretøy og sprenging

Veien stenges både for at entreprenøren skal kunne jobbe effektivt og for å ivareta sikkerheten til trafikantene:

- Husk på at når vi stenger veien i begge ender så er veistrekningen å anse som et lukket anleggsområde. Entreprenøren kjører med store og tunge kjøretøy, og nå har de i tillegg begynt med sprenging langs strekningen, sier Jørgensen.

Forsterker skiltingen

Veistengingen er i utgangspunktet godt skiltet fra begge sider, men nå forsterkes skiltingen, slik at det ikke skal være noen tvil om at det ikke er tillatt å ferdes inn på anleggsområdet når veien er stengt.

Nye overtredelser vil bli politianmeldt.