Stjal Absolut fra lastebil i Oslo

Natt til 14. november 2013 ble det stjålet 5 paller med 0,5 liter- og 1 litersflasker Absolut Vodka fra en lastebil som stod parkert på Skanlogs lager på Ulven, Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Mens sjåføren sov klarte tyver å bryte seg inn i semitraileren og ta med seg nesten 2000 liter av den svenske vodkaen. Hendelsesforløpet er foreløpig ikke avklart, men politiet vil rutinemessig få meldingen om det grove tyveriet.

Limited Edition

Det tyvene ikke var klar over var at de fikk med seg den originale Absolut Vodka, og ikke den som ble lansert 1. november i år, Absolut Originality som er nummerert og kommer i et begrenset opplag.

- Det hadde vært veldig synd om de fikk tak i denne unike flasken. Det skal kun distribueres 9000 Absolut-flasker av denne i Norge, og vi vet at det er svært mange fans som hadde gjort mye for å få tak i Originality, sier Brand Manager i Norge, Richard Düring.

- Hvis det var Originality tyvene var ute etter, får de ta seg en tur til vinmonopolet og betale som folk flest, det skal fortsatt være noen få igjen ute på markedet, sier Düring. 

Fakta om Absolut Vodka

Produksjonen startet i Skåne i 1879 under navnet «Absolut Renat Brennvin». Produktet ble relansert i 1978 i ny flaske som kunne minne om en gammeldags medisinflaske, og fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1980-årene med en nyskapende PR-kampanje med blant annet Andy Warhol i spissen. I dag er Absolut Vodka verdens fjerde største brennevinsprodusent og eies av franske Pernod Ricard. Absolut er laget av vinterhvete, og produksjonen holdes fortsatt i Åhus i Skåne der det produseres over 100 mill. liter vodka hvert år.