Risa kjøpte 19 gravemaskiner

I tillegg til en dumper og ni nye Mercedes-Benz lastebiler. - Det er godt å se at det er optimisme i anleggsbransjen, sier Volvo Maskins Jon Vislie.

Publisert Sist oppdatert

 

Rogalands-entreprenøren Risa har invester i nytt utstyr for over 100 millioner kroner.

Entreprenørbedriften denne uken hentet ut 9 splitter nye lastebiler hos Mercedes-forhandleren, Bertel O. Steen. Tilhengerne ble levert av Istrail. Det ble i tillegg levert 19 gravemaskiner og en dumper fra Volvo.

- Det er godt å se at deler av det lokale næringslivet går svært bra. All den negative omtalen om olje- og gassindustrien preger ellers mye av innstillingen for tiden, sier administrerende direktør Steinar Hellestø hos Bertel O. Steen.

- Det er godt å se at det er optimisme i anleggsbransjen. Man leser stadig om nedbemanning i oljeindustrien, men i anleggsbransjen er det heldigvis full fart, sier Jon Vislie i Volvo Maskin AS. Volvo Maskin stilte med distriktssjef, markedssjef samt daglig leder og 6 mann fra Volvo Maskin Service som stod for opplæring av førere.

Jobber for 300 mill.

Risa-sjef Trond V. Tvedt har god grunn til å smile. De siste månedene har Risa fått inn jobber for rundt 300 millioner kroner.

Samtidig er det planlagt en rekke jobber i årene som kommer - jobber som Risa satser på å få sin rikelige andel av.
- Vi investerer bredt for tiden. Organisasjonen vår gjennomgår en omfattende profesjonalisering på mange områder, samtidig kjøper vi utstyr for å være konkurransedyktige i årene som kommer. Ukens leveranser representerer en investering på 50 millioner kroner, sier Trond V. Tvedt.

Vokser

Risa er en bedrift i vekst.

Erlend Aksnes (Risa, avdelingsleder vei, verksted og transport), Bjørn Risa (Konsernsjef), Kjetil Friestad (Risa, innkjøpssjef), Trond Viding Tvedt (Risa, adm. direktør), Steinar Hellestø (adm.dir Bertel & Steen), Radek Jurkiewicz (Istrail) og Steinar Kjeldsen (daglig leder i Istrail).
Erlend Aksnes (Risa, avdelingsleder vei, verksted og transport), Bjørn Risa (Konsernsjef), Kjetil Friestad (Risa, innkjøpssjef), Trond Viding Tvedt (Risa, adm. direktør), Steinar Hellestø (adm.dir Bertel & Steen), Radek Jurkiewicz (Istrail) og Steinar Kjeldsen (daglig leder i Istrail).

- Vi rekrutterer for tiden, og for å få tak i de beste folkene ønsker vi å tilby det beste og mest moderne utstyret. De nye bilene har den beste komforten som kan kjøpes for penger, i tillegg betyr nytt utstyr mindre forbruk av brensel, mindre støy, mindre utslipp til miljøet samt topp effektivitet. Dette er en investering som kommer både selskapet, ansatte, oppdragsgiverne og samfunnet rundt oss til gode, sier Tvedt.

Risa har nå en topp moderne utstyrspark.

- Vi er i en bransje som bringer viktige verdier inn i samfunnet. Vi er med å bygge noe av det folk er mest opptatt av - trygge veier, effektive tunneler og andre deler av infrastrukturen som er så viktig for at samfunnet skal fungere. Det er vi stolte av.