Over halvparten fikk bruksforbud

Politiet og Statens vegvesen sjekket 35 biler og hengere på tivoliene som har gjestet plassen ved Norges Varemesse i Lillestrøm i forbindelse med nasjonaldagen. Noen stakk av.

Publisert Sist oppdatert

Det var fire tivoli som var samlet på plassen i Lillestrøm, Skedsmo kommune. De hadde leid plassen til og med søndag 18. mai. Politiet beordret alle til å kjøre til trafikkstasjonen på Kjeller i samme kommune.

Det var flere enn 35 biler og hengere på plassen i utgangspunktet. Etter det AT.no kjenner til stakk «det mest useriøse» tivoliet av med flere vogntog natt til mandag, fordi det hadde begynt å versere et rykte på plassen om at det kunne bli kontroll av alle kjøretøyene.

Et dekkfirma var leid inn og skiftet dekk i timevis på vogntog på «tivoliplassen», så dekkene var ikke den viktigste grunnen til at det ble gitt så mange bruksforbud.

- De ble hovedsakelig gitt på grunn av trommelbremser som satt fast og utslitte svingskiver, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen.

Det ble gitt 32 skriftlige pålegg om utbedringer av mangler, og fem gebyr på grunn av dårlige dekk og manglende dokumenter.

- På denne kontrollen var det så mye feil på vogntogene at vi bare måtte kontrollere oss om det som var trafikkfarlig, sier Rogneby.

Romerikes Blad har hatt flere saker om dårlige tivoli-vogntog og var også til stede på kontrollen.