Den finske skuffeprodusenten Remu ser frem til å vise den nye EP-serien til norske potensielle kunder. Men først skal den til USA og Las Vegas. Her fra en kapasitetstest i Finland.
Den finske skuffeprodusenten Remu ser frem til å vise den nye EP-serien til norske potensielle kunder. Men først skal den til USA og Las Vegas. Her fra en kapasitetstest i Finland.

Nye skuffer - høye ambisjoner

Remu i Finland kommer med en ny serie sikteskuffer på Conexpo i Las Vegas i slutten av mars. Selskapet har store ambisjoner med den nye EP-serien på det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Remu etablerte et datterselskap i Norge i 2009, og selskapets representant er godt fornøyd med oppstarten.

- Vi startet skikkelig ifjor sommer med deltagelse på messer i Stavanger, Tromsø og Dyrsku'n i Seljord. Der har vi fått vist frem produktene, og interessen har vært bra. Vi solgte mer det første året enn vi trodde på forhånd, sier Pauli Hyrkäs som har Norge som ansvar.

Til kunder og arrangementer kommende sesong kan han ta med seg en splitter ny serie sikteskuffer, Remu EP-serien. Hyrkäs sier det vil være noe færre modeller i den nye serien enn i den forrige (L-serien), men at dette vil slå positivt ut på produksjonen ved fabrikken i Finland. Fabrikken bygges for øvrig ut med 4000 m2 i disse dager, for å ta unna etterspørselen fra land over hele verden. 90% av det som produseres i Finland, eksporteres til andre land. Sverige, Frankrike og USA er de største eksportlandene for Remus produkter.

Flere endringer

- I Norge øker salget, og vi skal bli den største når det gjelder sikteskuffer - som vi er i flere andre land, sier en offensiv Hyrkäs.

Den nye serien er modernisert både når det gjelder utseende og bruksmessig. Sistnevnte ved at produsenten hevder den er blitt enklere å bruke og bytte mellom forskjellige maskintyper. Fester til hjullaster og gravemaskiner fabrikkmonteres, med et feste på hver side av sikteskuffen. Fester til andre maskiner kan skrus på.

Designmessig er det gjort enkelte grep i forhold til den utgående L-serien. Kantene på sidene er gjort rettere slik at skuffene i økt grad kan benyttes til våte materialer. I tillegg er lagt vekt på at hydraulikkmotor og slanger skal beskyttes bedre slik at disse ikke skades under arbeid eller slites ut.

Stort bladsystem

Remu-siktene er basert på roterende blader/kniver som holder materialet i bevegelse, samt spesielle rengjøringskamre som hindrer tilstopping. Bladene kan kjøres begge veier, noe som hindrer at materialet fester seg langs sidene av sikteskuffen.

Det finske selskapet har produsert sikteutstyr i rundt 30 år og har med tiden opparbeidet seg et omfattende blad/knivsystem. Idag er det 20 forskjellige varianter å velge mellom, noe som igjen gir mange flere aktuelle kombinasjoner.

Kuttere velges ut fra forskjellig type arbeid og ønsket resultat fra det man jobber med, størrelsen man ønsker på materialet, eller om det skal skjæres i stykker. Det kan også monteres varianter som skiller jordmasser fra rivningsavfall eller trestubber.

Hyrkäs ser for seg at EP-serien vil få flere oppgaver enn mange av de tradisjonelle sikteskuffene har hatt. I tillegg til vanlig anleggsdrift, vil han henvende seg mot andre bransjer.

- Vi kommer også til å satse på gjenvinning og avfallsbransjen med disse skuffene, sier selskapets representant i Norge.

EP-serien, eller Evolution Pro som den kalles på engelsk, er designet for bruk på gravemaskiner i størrelsen 5-25 tonn, kompaktlastere, hjullastere, traktorgravere, teleskoptrucker og jordbrukstraktorer. Sikteskuffene blir produsert med to, tre og fire rotorer i to lengder - 950 mm og 150 mm.