VBG 795 V-2 har forlengede lepper i både topp og bunn for optimal sikkerhet og støtte ved innstyring. Modellen passer alle koblingshøyder.
VBG 795 V-2 har forlengede lepper i både topp og bunn for optimal sikkerhet og støtte ved innstyring. Modellen passer alle koblingshøyder.

Ny VBG-kobling

VBGs bestselgende VBG 795V-kobling er nå lansert i en ny versjon som fra begynnelsen kommer med fangåpningsforlenger. Nyheten vises på Elmia Lastbil 2014.

Publisert Sist oppdatert

På samme tid, er den nye VBG 795 V-2 lettere, sterkere og skal være raskere å skifte ut enn sin forgjenger. Den nye versjonen av 795V-koblingen har en rekke nye funksjoner for å forenkle innstyringen og redusere risikoen for skader og ulykker. Samtidig er konstruksjonen forbedret slik at fangmunnen ikke bare er enklere å installere, men også mer robust, noe som reduserer behovet for service og vedlikehold.

- Reduserer skade

VBG 795 V-2 er designet for tunge kjerrer, tilhengere med boggiframvogn og «dollies» med trekkøye etter VBG-standard (Ø 57 mm).

- Ikke bare er det lettere å treffe rett ved innstyringen. Det betyr også at sjåførene reduserer skade på annet utstyr dersom en ulykke skulle skje, sier daglig leder Hans Otto Westli fra VBG Group Sales AS.

- Den nye VBG 795 V-2 er lettere enn forgjengeren, og laget av et sterkere materiale, noe som resulterer i færre verkstedbesøk. I tillegg er fangmunnen meget rask og enkel å skifte ut. Ved å løsne seks skruer kan man enkelt trekke fangmunnen ut. Dette sparer både tid og penger, fortsetter han.

Tre forskjellige modeller

VBG 795 V-2 er tilgjengelig i tre modeller for ulike kundebehov og installasjonskrav. Den første modellen har beholdt to korte lepper i fangåpningen, noe som er en fordel ved installasjon på steder med begrenset plass, mens den andre varianten er utstyrt med en forlenget leppe i bunnen, noe som gjør det lettere å styre inn tunge tilhengere der tilhengerdraget ender opp under koblingen.
Den tredje modellen har forlengede lepper i både topp og bunn for optimal sikkerhet og støtte ved innstyring. Modellen skal passe alle koblingshøyder.

ECE-sertifikat for helbilgodkjenning

Alle VBG-produkter har lenge vært EU-godkjente. Nå er de også godkjent i henhold til ECE-forskriftene som gjelder i 56 land i og utenfor Europa, og som fra dette året vil være krav.

- VBG 795 V-2 er ikke bare typegodkjent for helbilgodkjenning, koblingen kan også leveres ferdig montert i trekkbjelken. Dette sikrer at bilen i utgangspunktet er i samsvar med alle gjeldende forskrifter og er fremtidssikret for en høy andrehåndsverdi, sier Westli, som ser det nye produktet som et sterkt tillegg til VBGs koblingsprogram.