Nastas Lennarth Haga Lie (t.v) og Kjetil Tveiten foran den nye 21-tonneren ZX210-5 som nå er i Norge.
Nastas Lennarth Haga Lie (t.v) og Kjetil Tveiten foran den nye 21-tonneren ZX210-5 som nå er i Norge.

Ny Hitachi 20-tonner hos Nasta

LARVIK (AT.no) Nå er den nye Hitachi ZX210-5 kommet til Norge.

Publisert Sist oppdatert

Da Anlegg&Transport var på besøk hos Nasta i Larvik for noen dager siden, hadde Hitachi- og Bell-importøren få dager før dette igjen mottatt nok en modell i den nye Serie 5. Denne gangen er det ZX210-5 (20-21 tonn) som er på plass.

Maskinene ble lansert på Intermat-messen ifjor, men det tar noe tid å få maskinene ut til de ulike markedene. Fire maskiner var på tomta til Nasta, og alle er allerede solgt.

Den nye gravemaskinmodellen har Isuzu-motor (122 kW/164 hk, Steg IIIB), tre hydraulikkpumper (tidligere to) og bedre førerkomfort som de mest vesentlige endringene.

Nasta opplyser at tester har påvist at maskinene har 17% lavere drivstofforbruk enn tidligere. I tillegg er maskinene utstyrt med «Eco-mode» som starter automatisk, noe som kan redusere drivstofforbruket ytterligere med 10%.

Den norske importøren sier drivstofforbruket kan bli 17-25% lavere enn i tidligere modell. Mye av gevinsten tilskrives omleggingen av hydraulikksystemet fra to til tre pumper. Ved å øke antallet pumper, får man mindre tap av effekt og dette gjør utslag på forbruk og førerkomfort.

Det er også gjort store forbedringer i hytta i den nye serien. Luftfjæret sete fra Grammer, et nytt multifunksjonshjul står for betjeningen av en rekke funksjoner, mer ergonomisk plasseringer av spaker, bedre benplass, spakkonsoller som kan skyves lengre frem, ny LCD-skjerm (syv tommer) hvor også bilder fra ryggekameraet kommer opp når maskinen settes i revers og 2 dB mindre støy er viktige faktorer for maskinføreren.