Miljøvennlig delevasker

Biotek Norge AS lokalisert i Oslo har inngått en avtale med Danske Biotek aps om salg og distribusjon av en biologisk nedbrytbar og miljøvennlig delevasker for industrien i Norge.

Publisert Sist oppdatert

I utlandet er systemet kjent som «Smartwasher». Avtalen ble inngått i Danmark med Biotek i deres lokaler i Haslev den 02. mai. Smartwasher er nå klar for det norske markedet.

«100% nedbrytbar»

Tradisjonelt rengjør man deler og komponenter som er tilgriset av olje, fett og smuss med kjemiske rensevæsker. Biotek Norge opplyser i en pressemelding at deres nye delevaskesystem «er miljøvennlig» og erstatter tradisjonell kjemisk rensevæske ved delevask for service og reparasjon av maskin, motor og deler. Rensevæsken er biologisk og skal være 100% nedbrytbar og er ufarlig for mennesker og miljø. Ved håndtering av væsken er det ikke påkrevd med særlig sikkerhetsutstyr eller ventilasjon.

Filtermattene er finmasket for å fange opp partikler, og matten inneholder mikrober som frigjøres i maskinen sammen med rensevæsken. Væsken og mikrobene bygger så opp en naturlig bakterieflora i maskinen som fortærer fett, olje og skitt. Systemet er ISO 14001-sertifisert.

Væsken skal aldri byttes ut

- Med vårt system er det ikke lenger behov for deponering av giftig avfall som oppløsningsmidler og farlige rensevæsker som har blitt brukt til å rengjøre deler. Det er kostbart å deponere farlig avfall, samtidig som man må gå til innkjøp av nye kjemiske væsker for fremtidig rengjøring. Ved riktig bruk av Smartwasher skal væsken aldri byttes ut. Med vårt vaskesystem holder maskinen væsken på omkring 40° C, og har dermed også en behagelig arbeidstemperatur. Over tid vil noe av væsken minskes grunnet fordamping og avrenning fra deler, dette gjør at man må toppe opp med rensevæske ca. en gang hvert kvartal. Filtermatten skiftes regelmessig, og vi anbefaler å bytte en gang per måned, sier daglig leder i Biotek Norge, Erik Eide.