Som ved tidligere Dakar Rally er Iveco og FPT Industrial offisielle sponsorer til Iveco De Rooy Petronas Team fra Nederland.
Som ved tidligere Dakar Rally er Iveco og FPT Industrial offisielle sponsorer til Iveco De Rooy Petronas Team fra Nederland.

Klart for Dakar Rally 2014

Bare noen dager inn i nyåret, 5. januar, skjer starten på 2014-utgaven av Dakar Rally i Rosario i Argentina. 18. januar skjer målgangen i Valparaiso i Chile.

Publisert Sist oppdatert

De som kun har fulgt rallyet de senere årene, stusser kanskje litt over navnet på rallyet. Dakar er jo hovedstaden i Senegal i Afrika. Fra den spede starten i 1978 het rallyet Paris to Dakar Rally aller bare Paris Dakar. Starten skjedde alltid 1. nyttårsdag i Paris, mens målet altså var Dakar. Men det var før politisk uro på det afrikanske kontinent gjorde det risikabelt å fortsette rallyet i sin opprinnelige form. Arrangørene så seg nødt til å avlyse i 2008, og året etter flyttet man det til det mer stabile Sør-Amerika.

75 lastebiler

Dakar Rally er en offroad-konkurranse for motorsykler og to og fire hjul, personbiler og lastebiler og er åpen for både profesjonelle og amatør-team. Typisk for Dakar Rally er et stort innslag av amatører. 2014-rallyet har drøyt 470 påmeldte, hvorav 75 lastebiler. Mens EM i Truck Race stort sett er dominert av MAN og Renault, finner man en større flora av merker i Dakar Rally. De nordiske merkene Volvo, Scania og Sisu glimrer med sitt fravær. Øvrige europeiske merker står på startstreken 5. januar. Det gjelder også litt mer eksotiske merker som Tatra, Kamaz, Liaz, Ginaf, MAZ og en enslig Hino.

Fransk TV har daglig omfattende sendinger fra Dakar Rally, men den enkleste måten for oss nordboere er trolig å følge med på den offisielle nettsiden www.dakar.com. Her kan man også laste ned apps til smartphones fra både App Store og Google Play.