Kjørematter gir feste

O.B.Wiik AS på Skedsmokorset selger nå kjøreplater som kan brukes når biler og maskiner skal kjøre midlertidig over områder der det ikke er opparbeidet vei.

Publisert Sist oppdatert

Kjøreplatene kan benyttes blant annet til etablering av midlertidige kjøreveier og gangveier. De hindrer skader og fastkjøring på plen og gressmatte eller andre sårbare områder som i utgangspunktet er uegnet for kjøring med biler og maskiner.

Kjøreplatene leveres i størrelsen 244x110 cm, tykkelse 12,7 mm og vekt per plate er 40 kg. Kjøreplatene kan brukes sommer som vinter og de lenkes sammen til ønsket lengde og bredde med stålklips. Kjøreplatene har en bæreevne opp til 60 tonn. Det er også mulig å kjøpe lagringspaller i stål med plass for inntil 30 plater per pall.

- Kjøreplatene har vært testet i vår utleiepark i over fire år og tilbakemeldingene fra våre kunder er kun positive. Bruksområder har vært midlertidige veier, steder med vanskelige grunnforhold, idrettsarenaer, kirkegårdsgraving, gangveier, skogsbunn, ved midlertidige massedeponi, i strandsoner og på festivaler, sier avdelingsleder Øyvind Brustad.

Avdelingskontoret i Trondheim samt avdelinger i Sverige og Danmark selger også mattene fra august 2014.