Henning Sagholen (t.v.) solgte sin første JCB-maskin til Lier Graving og Transport AS i 2006. Her gratulerer han Espen Gausen med de to nyeste JCB-maskinene.
Henning Sagholen (t.v.) solgte sin første JCB-maskin til Lier Graving og Transport AS i 2006. Her gratulerer han Espen Gausen med de to nyeste JCB-maskinene.

Hyggelig selger og topp service

Lier Graving og Transport AS har lagt sin elsk på engelske JCB og forhandleren Rosendal Maskin i Askim. I mai fikk Lier-firmaet overlevert to nye "engelskmenn" av Askim-firmaet og selger Henning Sagholen.

(upublisert) Opprettet Sist oppdatert

Nykommerne til Lier Graving og Transport AS er hjullasteren JCB 416K (11 tonn) og hjulgraveren JCB JS145W på ca. 15 tonn.

- Vi har hatt en tilsvarende JCB-hjullaster som vi nå har byttet inn. Vi var godt fornøyd med den. Hjulgraveren kjøpte vi hovedsakelig fordi den er stabil og stødig, sier daglig leder Espen Gausen (42) i Lier Graving og Transport AS.

Åtte JCB-maskiner

Rosendal Maskin har siden overtagelsen av JCB-importen i 2001, solgt ca. 650 JCB-maskiner. Lier Graving og Transport AS har vært trofast kunde siden 2006.

Lier-firmaet har siden etableringen i 1995 kjøpt åtte JCB-maskiner, og firmaet har idag seks JCB-maskiner. I tillegg til de to nyervervelsene omfatter JCB-stallen beltegraveren JS210LC (23 tonn), hjullastermodellen 409 (6 tonn), minigraveren 8018 på ca. 2 tonn og en JCB Vibromax-valse på ca. 2 tonn. I maskinparken inngår også en Kobelco SK70SR (8 tonn), tippbilen DAF C85, hjulgraveren Fiat Kobelco EW175 (18 tonn) og Case-traktoren ZVX225 (250 hk) med 24 tonns dumperhenger.

Langt bekjentskap

Espen Gausen kjøpte den første JCB-maskinen i 2006. Det var også året Henning Sagholen begynte som selger i Rosendal Maskin.

- Jeg ble kjent med Sagholen på slutten på '80-tallet da han var mekaniker hos Kobenor (den gang Kobelco-importør). Da han begynte hos Rosendal, ga jeg beskjed om at jeg skulle bli hans første JCB-kunde. Slik ble det, og siden har vi holdt oss til JCB. Vi er kjempefornøyd med maskinene og servicen Rosendal utfører. Skjer det noe er vi sikre på at det blir tatt tak i med en gang. Det er betryggende for et lite entreprenørfirma og er hovedgrunnen til at vi handler hos Rosendal Maskin, sier Gausen.

Gausens kontakt med Rosendal-firmaet er av gammel dato. Lier-entreprenøren begynte med maskiner midt på '80-tallet, og han begynte først å "skru" på traktorer. Den første maskinen han kjøpte, var en 8-tonns Schaeff-graver, deretter ble det en Åkerman H9B (20 tonn). Rosendal drev den gang stort med salg av brukte deler. Gausen ble en av de mange kunder, men nå er det JCB-maskiner som gjelder.

Faste kunder

Lier-firmaets arbeidsområde er hovedsakelig Drammen, Lier og Oslo-regionen. Espen Gausen og hans tre ansatte utfører graving, sprenging, VA-anlegg, transport og veivedlikehold som brøyting, strøing og feiing både for offentlige og private oppdragsgivere. Lier og Drammen kommuner samt en rekke store eiendomsselskap i de to kommunene, er betydelige oppdragsgivere. Vedlikeholdskontrakten med Lier kommune omfatter brøyting av en samlet veistrekning på ca. 3 mil, snørydding på skoler og gamlehjem, samt snørydding/feiing på ca. 50 næringsbygg i Lier og Drammen.

Firmaet har også et tett samarbeid med Bærum Håndverkersenter på Blommenholm. Håndverkshuset huser en rekke håndverksbedrifter som Lier-firmaet utfører en rekke arbeidsoppgaver for.