Godt fornøyde maskinimportører

2014 har vært et solid år for de store maskinimportørene.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge ekspertene skal norsk økonomi bremse kraftig opp i tiden som kommer, men den eventuelle virkeligheten ser ikke ut til å ha nådd de store maskinimportørene enn så lenge.

Caterpillar-importør Pon Equipment kan melde om rekord i antall solgte maskiner i 2014 og en omsetning over to milliarder kroner.

Vi har spurt de andre store maskinimportørene om hvordan 2014 ser ut til å ende for deres del.

Nasta

- 2014 endte omsetningsmessig på ganske nøyaktig 800 millioner. Det er historisk nest høyest, bare slått av 2013, forteller administrerende direktør i Nasta, Tom Johansen.

- Resultatet frø skatt blir også bra, cirka 35 millioner, det vil si noe svakere enn 2013. Jeg er imidlertid godt fornøyd med at vi har holdt markedsandeler i 2014, mye takket være minimalt med feil på serie-5 gravemaskiner fra Hitachi. Det er også hovedgrunnen til at Nasta går inn i 2015 med optimisme, sier Johansen.

- Blant annet får vi full range av hjullastere med samme teknologi som gravemaskinene. Det blir artig å vise fram alt under Vei og Anlegg i mai!

Volvo Maskin

- Vi har hatt en bra avslutning og endte litt over fjoråret i antall leverte nye maskiner, noe vi er godt fornøyd med, sier markedssjef hos Volvo Maskin, David Kristianslund.

Han forteller videre at endelig tall ikke er helt klart, men at rekorden fra 2012 ikke vil bli slått.

Hesselberg Maskin

Administrerende direktør i Hesselberg Maskin, Finn Corwin, vil ikke gå i detalj på hvordan 2014 ender for Komatsu-importøren, men røper følgende:

- I 2014 kom Komatsu og Bomag med flere nye modeller som alle virket veldig bra. Jeg vil spesielt trekke frem de nye hjullasterne og hybriden. Valutaen ble i 2014 en utfordring som resulterte i økte maskinpriser og valutatap.