Fredheim Maskin viste ny Apollo

Se film av ny Keestrack Apollo som var en av flere maskiner som ble vist i Hobøl pukkverk 17. og 18. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Til sammen ble 25 knuse- og sorteringsverk vist for besøkende i pukkverket og på Fredheim Maskins anlegg i Spydeberg.

Det var premierevisning på knuseverket Keestrack Apollo. Denne er utstyrt med en vibrasjonsmater med kapasitet på 4 m 3, separat utskiller og kjeftknuser med hydraulisk spalt med åpning fra 75 til 125 mm. Den har en Cummins-motor som yter 223 kW (300 hk) maksimalt. Knusekapasiteten ligger mellom 100 og 350 tonn/time, avhengig av spalt og materiale.

I alt var ca. 100 personer innom i løpet av dagene. Av disse deltok et trettitalls personer på kurs i drift og vedlikehold av Keestrack sorteringsverk.

- Dette er det eneste stedet i Norge der du kan komme for å se en demonstrasjon av knuse- og sorteringsverk i produksjon, sa daglig leder Per Olav Fredheim til A&T på demonstrasjonsdagene.

- Konseptet med dagene er å vise at vi har alt av maskiner og deler her på vårt anlegg. Vi har en gjennomsnittlig leveringstid på sju dager, fra kunden har bestemt seg til han har maskinen på plass hos seg.

I tillegg til nye Apollo, ble også det nye sorteringsverket Frontier Hybrid vist frem. Hybriden kan kjøres på diesel og strøm.