Flyttet fra Østfold til Telemark

NCC Roads åpnet nylig asfaltfabrikk på Krossli i Tokke kommune i Telemark.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidet med å montere fabrikken startet 2. mai og etter en periode med testkjøring er fabrikken nå i ordinær drift. 20 trailere med utstyr er fraktet fra Østfold til Krossli i Tokke denne våren.

- Å flytte en asfaltfabrikk er en krevende operasjon med mange involverte spesialister på flere områder. Arbeidet er gått som planlagt og vi har unngått skader og uønskede hendelser. Det er vi veldig glade for, sier Jan Helge Andersen, distriktssjef for asfaltproduksjonen i NCC Roads.

NCC opplyser i en pressemelding at de har flere større prosjekter i området denne sommeren, så produksjonen vil gå for fullt utover sommeren og høsten.

Ved bruk av CO 2-nøytral fiskeolje som fyringsmedium og muligheten for bruk av resirkulert asfalt kan NCC, ifølge selskapet selv, med denne fabrikken tilby asfalt som er betydelig mer miljøvennlig enn asfalt produsert på tradisjonelt vis.

Jan Helge Andersen, distriktssjef for asfaltproduksjon i NCC Roads.
Jan Helge Andersen, distriktssjef for asfaltproduksjon i NCC Roads.

CO 2-reduksjon er et stort fokusområde for NCC, og overgangen til alternative fyringsmedier, og dermed utskiftingen av fossile brennstoff, gjør at NCC har redusert de årlige utslippene i 2013 med 4500 tonn CO 2. Det tilsvarer en reduksjon lik utslippet fra rundt 2500 biler i året. NCC har som mål å redusere utslippene enda mer i 2014 og årene fremover.

- Vi jobber hele tiden med å utvikle produksjonsmetodene for å finne de mest miljøvennlige alternativene. Fiskeolje fungerer meget godt og bidrar til en flott reduksjon i CO 2-utslippet, sier Andersen i pressemeldingen