Flere hundre tonn økt produksjon

Sandvik Construction lanserer helt nye reservedeler som skal øke ytelsen til konknusere.

Publisert Sist oppdatert

De tre delene er hylse til hovedaksling, topplager og trykkplater.

- Det er et behov i markedet for deler som bedrer sikkerheten under utføring av vedlikehold, og som gir en betydelig reduksjon i tiden som utstyret må tas ut av drift, forklarer Jesper Persson, Vice President Crusher Spare & Wear Parts i Sandvik Construction. 

Hovedaksling byttes på 15 minutter

Det er avgjørende for Sandviks kunder at det er så få og korte stopp som mulig på grunn av vedlikehold på konknusere. Hylse til hovedaksling, topplager og trykkplater er viktige deler som påvirker ytelsen til konknusere. Nå har Sandvik tenkt helt nytt om disse delene.

Den nye hylsen til hovedakslingen kan for eksempel byttes på under 15 minutter. Dette er, ifølge Sandvik Construction, 80 prosent raskere enn hylser som finnes på markedet nå. Fordelene for brukerne av konknusere blir store. En konknuser som har en kapasitet på 250 tonn i timen, kan produsere 310 tonn på de 75 minuttene ekstra produksjonstid som den korte byttetiden gir.

Med den nye designen fra Sandvik kreves det ingen oppvarming eller nedknusing. Den nye forenklede fremgangsmåten krever kun en skiftenøkkel og en hånddrevet oljepumpe, noe som også gjør bytteprosessen sikrere.

Lengre levetid og raskere bytte

Med en spesialutviklet legering er det nye topplageret laget for å tåle sliping. Det betyr færre bytter og «opptil 100 prosent økt levetid».

De helt nye trykkplatene brytes delvis inn i produksjonen og gjør det mulig for konknuserne å bli brutt inn opptil 80 prosent raskere, mens det også er utviklet nye oljespor for å forbedre smøringen, noe som gir en betydelig reduksjon i slitasje og friksjon.

Om utviklingen av de tre helt nye reservedelene sier Jesper Persson:

- Vi vet hvilke utfordringer kundene har, og med det som utgangspunkt, samt fokus på sikkerhet, har vi utviklet reservedeler som forenkler hele vedlikeholdsprosessen og frigjør produksjonstid.

De nye reservedelene kan brukes i de fleste av Sandviks konknusere, blant andre: CH420, CH430, CH440, CH660 samt CS420, CS430, CS440 og CS660.