Tidligere bilde av flokken som holder veien stengt over Hardangervidda.
Tidligere bilde av flokken som holder veien stengt over Hardangervidda.

Brøyter stengt rv. 7

I går, onsdag 12. mars, ble riksvei 7 over Hardangervidda stengt for all ferdsel fordi 2000 villrein nærmet seg veien. Den er fortsatt stengt, men brøytes i den stengte perioden.

Publisert Sist oppdatert
Siden dyrene fortsatt er ca. fem kilometer fra riksveien i området Skaupsjøen er veien fortsatt stengt inntil videre. De forflyttes seg litt nordvest over i natt, og har slått seg til ro. En tilsvarende stor flokk er også observert ikke «langt unna», men den har trolig trukket sørover igjen.
 
Statens naturoppsyn (SNO) er fortsatt i området for å følge med på reinsdyrene sine vandringer. Dersom været blir dårlig, slik det er meldt det neste døgnet i området, har dette mye å si for dyrenes trekkrute. Veien blir fortsatt stengt for all ferdsel inntil videre, men Miljødirektoratet og SNO har gitt Statens vegvesen tillatelse til å ta en runde med videlikeholdsbrøyting. Da kan veien åpnes på kort varsel dersom dyrene trekker seg unna og været tillater det.
 
Flokken ligger nå i ro slik at de ikke ser veien, men SNO gir beskjed dersom de flytter seg nærmere slik at brøytebilene blir forstyrrende for reinsdyrene.