Syv av ti lastebiler hos Drottningholms Entreprenad har Allison automatgirkasser.
Syv av ti lastebiler hos Drottningholms Entreprenad har Allison automatgirkasser.

Allison på anlegg

Det er ikke så vanlig å se Allison automatgirkasser i anleggsbiler, men hos Drottningholms Entreprenad på Ekerö ved Stockholm er det motsatt.

Publisert Sist oppdatert

Der er nesten alle lastebiler utstyrt med Allisons helautomatiske girkasse. Dette skyldes ikke minst ønsker fra sjåførene, men også fordi selskapet har funnet ut at det ligger god økonomi i et slikt girkassevalg.

Allison automatgirkasse fra 4000-serien.
Allison automatgirkasse fra 4000-serien.

Drottningholms Entreprenad er et mellomstort transportselskap som utfører transport- og anleggsarbeid i Stockholm-området. Bilparken består av 10 lastebiler, en Volvo og ni Scania. Syv av dem er utstyrt med Allisons automatgirkasser.

- Vi har alltid lyttet til sjåførenes ønsker, og det er derfor vi satser helhjertet på Allison-kasser, sier eier og adm. direktør i selskapet, Peter Faerden. - Vår omsorg for de ansatte innebærer at vi nesten ikke har noen personalutskiftning. De setter pris på å slippe å gire hele tiden, noe som på sikt kan gå på helsen løs og sliter på drivlinjen. Den merkostnaden en Allison-girkasse medfører på investeringstidspunktet, tjener man godt inn igjen i bilens levetid, takket være lavere vedlikeholdskostnader og færre uventede havarier.

Når det er tid for å skifte ut de tre bilene med manuelle girkasser, vil det bli valgt Allison, ifølge Faerden. - Jeg ser ingen som helst grunn til å kjøre rundt i bytrafikken med noen annen girkasseløsning.