Terex-toppsjef Ron DeFeo må se at dumpervirksomheten forsvinner.
Terex-toppsjef Ron DeFeo må se at dumpervirksomheten forsvinner.

- Volvo blir en god eier

LAS VEGAS (AT.no): Men Terex-toppsjef Ron DeFeo innrømmer at det stikker litt i hjertet å selge dumpervirksomheten til Volvo. 

Publisert Sist oppdatert

I desember ble det klart at Volvo CE kjøper dumper- og tipptruckvirksomheten til Terex. Under Conexpo i Las Vegas kom det fram at kjøpet trolig blir offisielt gjennomført i løpet av andre kvartal i år.

Les saken: Volvo i milliardoppkjøp

Knuste Volvo

Terex-president Ron DeFeo innrømmer at det smerter ham litt å gi slipp på virksomheten, men sier at det er en strategisk riktig beslutning.

- Det er en riktig portfolioavgjørelse, men det er litt tøft for meg. Jeg husker at da jeg begynte i Terex hadde vi en film av en grønn Terex-lastebil som knuste en Volvo personbil. Det var en del av motivasjonen for salgsapparatet. Og nå kjøper de virksomheten vår ..., lo DeFeo under Terex' pressekonferanse i Las Vegas, men han understreket:

- Volvo er en god kjøper for truck-avdelingen, og vil bli en god eier.

Volvo har rettigheter til å bruke Terex-navnet på maskinene i fem år. Oppkjøpet inkluderer to produktserier innen rammestyrte dumpere og tipptrucker, samt hovedanlegget i Motherwell i Skottland. Også distribusjonsnettverket til produktene i USA er med i handelen.

God timing

Volvos nye president, Martin Weissburg, er også fornøyd med handelen.

- Dette er god timing for oss. Terex har blant annet en sterk posisjon i Kina, og har tipptrucker som fyller et hull i vår portefølje, sa Weissburg under Volvos pressekonferanse på Conexpo.

- Nå får vi også tipptrucker opp til 100 tonn, sa Weissburg.

Han fikk i etterkant spørsmål om kjøpet av de store truckene ville medføre at Volvo vil lage gravemaskiner store nok til i faktisk fylle 100-tonneren, noe selskapet ikke har nå.

- Vi kommer ikke med kommentarer på nye produkter før de er klare, men vi vil selvsagt fortsette å se på produktportfolien vår i fremtiden, sa Weissburg.

Weissburg svarte også like vagt på spørsmål om mangelen på dozere i programmet, for selskapet har proklamert at de er en totalleverandør.