Bjørn Simonsen, direktør for forretningsutvikling og samfunnskontakt i Nel, og hans team skal levere 16 fyllestasjoner til Nikola Motor Company i USA.

Nikola har avtale med norske Nel ASA

Nel er en global leverandør av løsninger for produksjon, lagring og distribusjon av hydrogen. Nå skal de levere 16 fyllestasjoner til Nikola Motor Company.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Stasjonene skal ifølge en pressemelding fra Nikola bli verdens største nettverk av fyllestasjoner for hydrogen. De skal dekke 2000 miles (3218 km). Nettverket skal være i USA, men med en norsk leverandør av fyllestasjoner og økende bevissthet rundt fornybar energi i Europa bør veien være kort for slike lastebilstasjoner også i Norge.

I forbindelse med avtalen for USA sier chief operating officer Scott Perry hos Nikola:

- Vi har tusenvis av lastebiler som er reservert og skal leveres. Stasjonbygging er første del i den prosessen. Nel har levert over 3500 hydrogenløsninger i over 80 land siden 1927. Vi er trygge på at de kan levere, sier han.

Hydrogenstasjonene skal til å begynne med produsere opp til åtte tonn hydrogen i døgnet, med mulighet for utvidelse til 32 tonn. Det er beregnet at en Nikola-lastebil vil bruke ca. 50-75 kg per døgn i drift.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS