Building Green, Nordens største bærekraftige bygge- og arkitekturevent, skal holdes i Oslo. Møteplassen har blitt avholdt årlig i Danmark siden 2011, og nå vil danskene bak skape den samme plattformen i Norge.
Building Green, Nordens største bærekraftige bygge- og arkitekturevent, skal holdes i Oslo. Møteplassen har blitt avholdt årlig i Danmark siden 2011, og nå vil danskene bak skape den samme plattformen i Norge.

Nytt møtested for byggebransjen i Norge

Nordens største møtested for bærekraftige bygg kommer til Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Om under ett år slås dørene opp for Building Green, Nordens største bærekraftige bygge- og arkitekturevent, i Oslo – et unikt møtested for tanker, kunnskapsdeling og inspirasjon. Møteplassen har blitt avholdt årlig i Danmark siden 2011, og nå vil danskene bak skape den samme plattformen i Norge.

Det virvler av grønne tanker hos den skandinaviske bygge- og arkitekturbransjen. Building Green i København har nettopp blitt avholdt med over 8000 besøkende og sørget for å gi bransjen et møtested for å dele kunnskap, få et større nettverk og inspirasjon til hvordan man «kan bygge bærekraftig». Nå retter danskene bak Building Green blikket mot Norge.

- Vi har i lengre tid samlet de dyktigste hjerner innenfor bærekraftige bygg i Danmark og skapt en møteplass for nye tanker og ideer til bransjen. Nå gleder vi oss til å skape den samme plattformen i Norge til neste år, sier Henrik Ulander, administrerende direktør for Building Green.   

Fokus på løsninger for Norge

I de kommende år blir det ventelig økende knapphet til naturressurser, klimaforandringer og ikke minst økende befolkningsvekst. Den langsiktige visjonen til Building Green er at energiforbruket i byggesektoren skal senkes markant og at bransjen skal bli bedre til å utnytte materialeressursene.

- I Norge er det et stort klima- og miljøpotensiale i å se på flere løsninger for mer energieffektivitet og bedre utnyttelse av materialeressursene og lukkede kretsløp i bygg. Nettopp dette er temaer som står på dagsordenen når Building Green kommer til Norge, sier Ulander.

For å komme raskere frem til innovative løsninger i bygge- og arkitekturbransjen, skaper derfor Building Green en møteplass for å samle klimavennlige aktører. Der skal man kunne lytte til inspirerende foredragsholdere fra inn- og utland, og skape dialog på tvers av fagområder og ulike yrker. På denne måten kommer vi ett skritt nærmere et mer bærekraftig samfunn, forteller Ulander:

- Vi fortsetter jo med å avholde Building Green i Danmark, og utvider nå til Norge, fordi vi ser at møtestedet fungerer. Vi bidrar til å skape god dialog om bærekraftige bygg mellom utstillerne, foredragsholderne og de besøkende som kan være alt fra byggherrer, byplanleggere, håndverkere og arkitekter. Dessuten skal vi sikre at møteplassen blir aktuell for de norske deltakerne og de norske besøkende, og har derfor fokus på de norske bærekraftige utfordringer, men med innspill og inspirasjon fra både nasjonale og internasjonale foredragsholdere, sier han.

Dokumentasjonskrav til utstillerne

Building Green «eksisterer i kraft av troverdighet og renommé som stedet hvor besøkende kan stifte bekjentskap med den seneste utvikling innenfor bærekraftighet i bygge- og arkitekturbransjen». Derfor ber de alle utstillerne om å dokumentere produktets eller løsningens bærekraftige egenskaper og vise dokumentasjon for hvordan bruken eller prosessen skiller seg fra andre måter å bygge på.

- Vi lager en møteplass for å kunne ta pulsen på det bærekraftige nordiske landskapet, og da er vi også nødt til å stille krav til dokumentasjon fra utstillernes grønne produkter og løsninger. Men i tillegg til dokumentasjon og sertifiseringer, kan man også utstille hvis man kan vise eksempler på produktets, løsningens eller rådgivningens rolle i et byggeprosjekt der bærekraftig tankegang har vært en del av oppgaven, sier Ulander.

Building Green Oslo vil bli holdt på det Gamle Museet i Oslo fra 17. – 18. oktober 2018, og det er gratis å komme på besøk.