Norgesporten i Ørje.
Norgesporten i Ørje.

Bru-entreprenør er konkurs

Jobbet på prosjekt for Hæhre Entreprenør.

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesens utbyggingsprosjekt E18 Ørje (Østfold)-Vinterbro (Akershus) opplyser at underentreprenør NLI Vcon AS har begjært oppbud. Selskapet har vært ansvarlig for byggingen av stålbrua «Norgesporten» i Ørje, på kontrakt under hovedentreprenør Hæhre.

- Vi har nettopp fått overbragt denne informasjonen fra Hæhre Entreprenør AS. De har holdt oss løpende orientert etter at NLI forsvant fra byggeplassen tidligere denne uken, sier vegvesenets prosjektleder Elin Bustnes Amundsen ved E18 Ørje-Vinterbro.

- Til tross for den oppståtte situasjonen har vi tro på at byggingen av Norgesporten vil kunne ferdigstilles uten ytterligere forsinkelser. Hæhre har allerede lagt frem en plan for hvordan de vil løse dette, og den har vi all tillit til, sier prosjektlederen.

Formell åpning av E18 Riksgrensen-Ørje har blitt forskjøvet utover høsten på grunn av utfordringer med byggingen av Norgesporten. Bortsett fra brua, er resten av parsellen ferdigbygd, og den nye veien mellom Ørje og svenskegrensen ble åpnet for trafikk i mai.

- Dato for ferdigstilling av Norgesporten og festpreget åpningsarrangement i Ørje sentrum vil forhåpentligvis kunne fastsettes innen kort tid, sier Amundsen.