Styrelelder i Axer, Borger Borgenhaug, og regiondirektør i Skanska, Raymond Tuv, under «første spadetak» på Gartnerløkken i Bergen.
Styrelelder i Axer, Borger Borgenhaug, og regiondirektør i Skanska, Raymond Tuv, under «første spadetak» på Gartnerløkken i Bergen.

«Første spadetak» på boligprosjekt

Axer Eiendom og Skanska er igang med gravingen på boligprosjektet Gartnerløkken i Bergen.

Publisert

Styreleder Borger Borgenhaug i Axer Eiendom satt selv i gravemaskinen og tok «det første spadetaket».

- Vi satser i Bergen og har en spennende tomteportefølje i byen. Vi er veldig godt fornøyd med hvordan dette første prosjektet har blitt mottatt i markedet og denne byggestarten er en viktig milepæl for vår ambisjon om å bli en sentral boligutvikler i vestlandets hovedstad, forteller Borger Borgenhaug, styreformann i Axer Eiendom.

Kontrakten mellom Gartnerløkken AS og Skanska ble signert allerede i august 2017 og delt i tre byggetrinn. Det er første byggetrinn som nå går i produksjon som følge av godt salg. Kontrakten med Skanska har en verdi på 115 millioner kroner og inkluderer bygging av totalt 42 leiligheter i totalentreprise.

Når alle byggetrinnene er ferdige vil Gartnerløkken bestå av 176 leiligheter. Leilighetene varierer i størrelse fra 48 kvm til 120 kvm, og det vil være 2-roms, 3-roms og 4-roms leiligheter. I prosjektet inngår også et stort underjordisk garasjeanlegg og leilighetene er i «tøffellavstand» til kjøpesentre og andre servicetilbud som finnes i Åsane.

- Det er imponerende å se hva Axer på kort tid har oppnådd i Bergen og er veldig glade for at vi har fått lov til å bidra med vår boligkompetanse inn i dette prosjektet, forteller Raymond Tuv, regiondirektør i Skanska Bergen.

Hele prosjektet skal etter planen ferdigstilles høsten 2020. De to neste byggetrinnene vil starte opp i takt med salgsgraden.