KLAR: Med denne nye 30-tonns Hitachi graveren skal Thomas Jacobsen begynne å jobbe for Isachsen Anlegg avd. øst.
KLAR: Med denne nye 30-tonns Hitachi graveren skal Thomas Jacobsen begynne å jobbe for Isachsen Anlegg avd. øst.

Thomas (30) får spesialmaskin

HELLERUDSLETTA (AT.no): Thomas Jacobsen (30) har kjørt gravemaskin i flere år på tross av at han sitter i rullestol. Nå får han en spesialtilpasset 30-tonns Hitachi graver.

Publisert

Den nye maskinen som er bygget med nedsenkbar hytte, er et av trekkplastrene på Nastas stand. Ved å kunne senke førerhuset på maskinen helt ned på bakkenivå kan han droppe pallerampen han har brukt de siste tre årene.

Det er Jacobsens nye arbeidsgiver, Isachsen Anlegg, som er en del av BetonmastHæhre-konsernet, som har kjøpt den nye spesialtilpassede maskinen.

Spreking

Thomas Jacobsen ble lam etter en ulykke da han spilte innebandy i 2008. Men verken han eller omgivelsene ser på han som veldig handicapet. Det er bare at han ikke kan gå.

- Jeg pleier å si at jeg ikke sitter i, men på en rullestol, sier han og flirer. Etter han ble skadet har han deltatt i to Paralympics, en gang i kjelkehockey og en gang i alpint.

Søkte to ganger

Han hadde hørt om det gode arbeidsmiljøet i Isachsen, og søkte jobb to ganger. Første gang fikk han ikke noe svar selv etter å ha purret.

Andre gangen ble han kalt inn til møte etter tre kvarter. Dermed begynte ballen å rulle.

- Jeg tok maskinførerbesvis i Forsvaret. Selv om planen egentlig var å bli brannmann, og senere redningsmann på Redningsskøyta. Men jeg er jo mann og har alltid syntes maskiner har vært kult, sier Thomas Jacobsen.

Gikk fort

Det har bare gått et lite halvår fra planene ble presentert for NAV som har vært med å betale merkostnaden på maskinen til den ble vist frem på Vei og Anlegg.

Nasta Spesialproduksjon har også bygget en tilsvarende maskin tidligere.

- Selv om det var en tilsvarende maskin med samme funksjoner, er det bare ideene som er de samme. Siden dette er en større maskin enn den vi laget da måtte alle deler konstrueres på nytt, sier Jan Ivar Ibsen som har hatt hånd om byggeprosjektet.