Tor Jakob Reitan skifter beite fra Børstad Transport til Onyx Eiendom AS. Foto: Per Dagfinn Wolden
Tor Jakob Reitan skifter beite fra Børstad Transport til Onyx Eiendom AS. Foto: Per Dagfinn Wolden

Børstad-sjefen takker for seg

Tor Jakob Reitan slutter som daglig leder i Børstad Transport, etter nærmere fire år i sjefsstolen.

Publisert

Selskapets økonomi-, administrasjons- og HMS-ansvarlig, Per Arne Aasen, er konstituert som daglig leder.

 

- Alt har sin slutt, og nå var tiden inne til å skifte beite etter nesten fire flotte år i selskapet, forteller Reitan.

Han har nok å gjøre med konsulentoppdrag, leder av Landsskytterstevnet 2018 på Stjørdal og som styreleder i flere selskap fremover. Ett av selskapene er Onyx Eiendom AS som utvikler, forvalter, drifter og vedlikeholder næringseiendommer.

Heltent på oppgaven

Reitan legger ikke skjul på at det er krevende å lede et transport- og logistikkselskap som i fjor passerte 200 millioner kroner i omsetning og har 120 dyktige ansatte.

- Når du går inn som leder i en stor bedrift som Børstad i en bransje med tøff konkurranse, er det viktig å ta lederrollen på alvor. Den dagen motivasjonen ikke er helt på topp, kan det raskt gå feil veg og da bør man ikke være toppleder der lenger. Da må nye krefter inn. Mister man gnisten må en gi seg som leder - du sikrer ikke varige arbeidsplasser og fornøyde kunder og eier med å være bare passe motivert. Sånn er livet, dette har jeg tatt konsekvensen av, sier Tor Jakob Reitan som allerede har fått nye jobbtilbud.

Bare en vei: oppover

Nylig fikk Børstad Transport ansvaret for å levere drivstoff til St1 sine kunder i Møre og Romsdal og Trøndelag.

Børstad har for anledningen bestilt fire nye spesialbygde tankbiler for transport av drivstoff til St1s bensinstasjoner.

Fjorårets logistikkpris-vinner i Trøndelag viser seg fram nok en gang, og er sammen med tre andre transportselskap valgt til å dekke hele Norge med denne transporten.

Ola Børstad etablerte selskapet for over 75 år siden med én lastebil for gruskjøring og tømmertransport. Ola Børstad døde i 2014 men da hadde han for lengst lagt grunnlaget for et selskap som skulle vokse seg til et stort og allsidig transportfirma.