Konsernsjef Morten M. Larsen i Ellingard Gruppen (t.h.) og murmester og driftssjef Morten Gulbrandsen i datterselskapet Murmester Rolf Holm (t.v.) sammen med lærling Jonas Bakken foran det nye Nasjonalmuseet i Oslo der konsernet nå blant annet legger 12.000 kvadratmeter med skiferstein på den nye fasaden.
Konsernsjef Morten M. Larsen i Ellingard Gruppen (t.h.) og murmester og driftssjef Morten Gulbrandsen i datterselskapet Murmester Rolf Holm (t.v.) sammen med lærling Jonas Bakken foran det nye Nasjonalmuseet i Oslo der konsernet nå blant annet legger 12.000 kvadratmeter med skiferstein på den nye fasaden.

Setter rekorder med lærlinger

Publisert

I Ellingard Gruppen går omsetningen rett opp og sykefraværet ned.

- En viktig årsak til rekordresultatene er vår langsiktige satsing på lærlinger og fagkompetanse, sier konsernsjef Morten M. Larsen i en nyhetsmelding.

De neste 15 årene vil det være et stort behov for fagutdannede innen bygg- og anleggsbransjen. Regjeringen ønsker nå å heve statusen til yrkesfagene og har innført en rekke tiltak for å legge til rette for flere lærlingeplasser og en tilpasset utdanning.

Disse signalene tas svært godt i mot av konsernsjef Larsen. Han leder en godkjent opplæringsbedrift som i dag er en av landets største entreprenører innen stein og mur med 150 ansatte og en omsetning på rundt 200 millioner kroner. På landsbasis er det ingen andre virksomheter som utdanner flere håndverkere innen murerfaget og steinfaget, ifølge konsernsjefen.  

Gir ansatte fagutdannelse

- I våre selskaper har vi gode tradisjoner i det å ansette lærlinger samtidig som vi gir øvrige ansatte muligheten til å ta fagutdannelse. Vi har i dag cirka ti prosent lærlinger i konsernet, og målet er at over halvparten av alle ansatte til enhver tid har et norsk fagbrev. På denne måten er vi med på å sikre de ansattes fremtid samtidig som vi sørger for at kunnskapen blir i konsernet. Dette gjør Ellingard til en solid og stabil bedrift som er i stand til å levere høy kvalitet, sier Larsen som selv startet sin karriere som lærling i Ellingard Naturstein i 2001 der han også tok sitt fagbrev og mesterbrev.

Og 35-åringen har virkelig gått gradene i Ellingard der han etterhvert ble bas, driftsleder og så daglig leder i 2010 før han i fjor ble øverste sjef for hele konsernet som da leverte rekordresultat.

- Resultatene kommer på ingen måte av seg selv. Det dreier seg om et godt teamarbeid på tvers av alle avdelinger, sier den tidligere lærlingen som likevel ikke er i tvil om at langsiktig fokus på fagutdannelse er en viktig suksessfaktor i tillegg til systematisk HMS-arbeid.

- Det som er veldig gledelig er at vi oppnår gode resultat samtidig som sykefraværet har gått ned og vi har unngått alvorlige skader, påpeker konsernsjefen.

 

Stein på stein på Nasjonalmuseet

En av lærlingene i Ellingard Gruppen, er Jonas Bakken (20) som er ansatt i datterselskapet Murmester Rolf Holm. Unggutten er nå i full sving med å legge stein på stein på det som er landets største byggeprosjekt; nærmere bestemt prestisjeoppdraget; nye Nasjonalmuseet i Oslo på 54.600 kvadratmeter.

På det meste er det rundt 40 fast ansatte murere- og steinleggere fra Ellingard Gruppen i sving på nye Nasjonalmuseet der de skal legge 28.000 kvadratmeter med naturstein.

- Det er både spennende, utfordrende og faktisk en ære å få være med på å bygge det nye Nasjonalmuseet, sier Bakken som allerede tidlig i ungdomsskolen bestemte seg for å bli murer. Og det angrer han ikke på.

- Jeg blir vist ansvar og føler meg veldig inkludert. Det som er bra her i Ellingard er at det slett ikke er flaut å stille spørsmål hvis det er noe du ikke kan eller vet, smiler 20-åringen som skal opp til fagprøven 17. august 2018.

Ellingard-konsernet, som er leverandør av gulv, fasader, benkeplater og monumenter i mur og naturstein, har røtter tilbake til den norske steinindustriens oppstart på Nordmøre i 1905. Etterhvert har all stein-virksomhet blitt samlet i Oslo-området med hovedkontor, butikk og verksted i Østre Aker vei 103 samt lager og nytt produksjonsanlegg for gravmonumenter i Vestby. Konsernet har også etablert eget selskap for innkjøp, logistikk og bearbeiding av råmaterialer fra produsenter i hele verden.

STILLING LEDIG: