Volvo_Colas
Volvo_Colas

Volvo tester sikkerhetskonsept

ESKILSTUNA (AT.no): Volvo Construction Equipment (CE) tester et nytt sikkerhetskonsept sammen med den franske kunden Colas.

Publisert

Konseptet går ut på et system som klarer å skille levende vesener fra ikke-levende ting, og deretter varsler føreren. Testprosjektet er del av Volvo CEs [email protected]

Colas har testet løsningen på to anleggsplasser, en asfaltfabrikk og i et brudd i Sveits. Systemet benytter kunstig intelligens (Artificial Intelligence – AI) til å oppdage levende vesener og deretter varsles både førere og personer utenfor maskinen på ulikt vis.

Dette er den tredje førerassist-løsningen som Volvo CE og Colas samarbeider om siden 2016. D a Colas tok initiativet til denne løsningen, var ikke Volvo CE vond å be. I begynnelsen var det faktisk hele 27 ulike systemer i diskusjonen for å redusere faren for skader mellom personer og maskiner på arbeidsplassen, men dette ble etter hvert snevret inn til tre som ble tatt videre til testing hos Colas. Siste test var i mars, og menneske-detekteringsløsningen ble testet på en Volvo EW160E hjulgraver og en L220H hjullaster.

- Testingen gikk veldig bra og førerens tilbakemeldinger veldig oppmuntrende. Denne gangen fokuserte vi på nøyaktigheten i systemet, og vi har gjort noen forbedringer. Det er utrolig viktig å teste systemet i den virkelige verden og få kundenes tilbakemeldinger, sier Veit Kleeberg som er leder for [email protected] i Volvo CE.

- Det beste sikkerhetssystemet vi har testet er menneske-detekteringsløsningen, og vi håper å utstyre våre maskiner med dette i fremtiden. Vårt samarbeid med Volvo CE har vært ekstremt positivt, og sammen har vi kommet opp med et system som øker sikkerheten på arbeidsplassen, sier Philippe Simarik som er HMS-sjef i Colas.