Svein Vegar Lyder og hans menn i Lebesby skaffet til veie en asfaltkutter og noen tonn asfalt for å reparere fylkesveien til det lokale fiskemottaket, Lyder Fisk.

Reparerte fylkesveien selv

Svein Vegar Lyder orket ikke å vente på at byråkratiet skulle klarere reparasjon av flere hull i fylkesvei 241 i Dyfjord (Finnmark).

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Han driver Lyder Fisk i Dyfjord i Lebesby kommune og er avhengig av en god veiforbindelse med omverdenen.

Etter en tids irritasjon over den dårlige veistandarden, tok han og hans menn saken i egne hender og asfalterte hullene. Bilder fra arbeidet ble lagt ut på Lyders Facebook-side 14. oktober.

Tiltaket var ikke avklart med Vegvesenet.

- Nei, vi spurte ingen om lov. Vi bare reiv ut asfalten og fiksa det. Så får de heller bruke kjeft etterpå. For det har jeg lært – at byråkratiet liker å vise at det er bruk for dem. Hadde jeg spurt, så hadde de bedt meg om å sende inn en haug søknader og vente på at de skulle ta en avgjørelse. Så derfor ga jeg meg på fiskarspråket jamt faen. Så får de heller bruke noen byråkratpenger på å skrive sinte brev til meg. Hadde vi skulle vært avhengig av byråkratiet hadde vi sulta i hjel her ute, sier den engasjerte fiskekjøperen (nå også veiarbeider) til Kyst og Fjord.

Man brukte det man hadde mye av til å frakte asfalten; fiskekasser.
Svein Vegar Lyder (t.h.) og co. ble veiarbeidere for en halv dag.

Samferdselssjef Per Bjørn Holm-Varsi i Finnmark fylkeskommune er lite begeistret for tiltaket, og han mener Lyder burde ha kontaktet fylkeskommunen:

- Jeg synes ikke noe om at noen fikser veier selv. Vi har inngått kontrakt med fagfolk som gjør dette for oss, sier samferdselssjef Per Bjørn Holm-Varsi i Finnmark fylkeskommune til NRK.

Det ble brukt en dumper til å presse ned asfalten.

Samtidig gjør han det klart at denne fylkesveien er «klassifisert som en dårlig vei, som ikke kan forvente total oppgradering – kun årlig vedlikehold».

Powered by Labrador CMS