70-åring med suksess

Han har jobbet i Håkull siden han var 15 år gammel. I dag fyller han 70 år.

Publisert

Gudmund Håkull kan se tilbake på 55 års aktiv innsats siden han begynte i Håkull Fina Service på Ålgård, hvor han raskt fikk ansvaret for bensinstasjonen.

Etter et par år bar det videre som hjelpemann på trailere og flyttebiler.

18 år gammel, med førerkort i lomma fikk han fast sjåførstilling i Håkull Transport. Straks verneplikten var avtjent flyttet han inn på kontoret og fikk ansvar for økonomien i bedriften. Han var i denne perioden også avdelingsleder i flytteavdelingen.

Fra 1985 har Gudmund Håkull vært ansatt i holdingselskapet Håkull Eiendom AS. Konsernet består nå av fem transportselskap og 10 eiendomsselskap.

I 2013 ble Gudmund Håkull tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv.

Etterveksten er også sikret med begge barna godt plantet i bedriften. Sønnen Kjartan er daglig leder, mens datteren Lena er transportkonsulent og styremedlem.

Dagen blir feiret på Hotell Ullensvang sammen med familie og venner.

Solid utvikling

For to år siden kunne Håkull AS se tilbake på 70 års drift i sterk utvikling fra innlandsvirksomhet til ekspansjon og vekst til grenseoverskridende Transport, Flytting World Wide og Shipping (Håkull Shipping AS).

Foruten hovedkontoret i Sandnes er avdelingen i Kristiansand også en viktig pilar i veksten gjennom mange år (siden 1974).

I de senere år har produktspekteret blitt utvidet i og med etableringen av Håkull Danmark A/S (2008) med moderne terminal i Nørresundby like nord for Ålborg, en avdeling som har vist betydelig vekst i utfordrende tider.

Håkull Air & Sea AS kom også til i 2009.

Håkull AS og Håkull-gruppen er, og har vært, en betydelig tjenesteyter til næringslivet i spesielt Sør-Vest Norge, men også i hele landet hva gjelder flytting og trafikker fra/til Danmark.