Illustrasjonsbilde til saken: Elektriske Volkswagen eCrafter er en ny varebil i det øvre vektsjiktet når det gjelder varebiler.
Illustrasjonsbilde til saken: Elektriske Volkswagen eCrafter er en ny varebil i det øvre vektsjiktet når det gjelder varebiler.

Inntil 4250 kg med klasse B

Samferdselsminister Jon Georg Dale vil ha en forandring i førerkortreglene.

Publisert

Han har nå bedt Vegdirektoratet gjøre et fremlegg om at de som har to års erfaring med førerkort klasse B kan kjøre varebiler med alternative drivstoff med totalvekt inntil 4250 kg.

Den økte vekten må være knyttet til det alternative framdriftssystemet (typisk batterivekt), og lasteevnen kan ikke øke sammenlignet med en fossildrevet versjon.

- Økt bruk av nullutslippskjøretøy er et viktig tiltak for å nå regjeringens mål i miljøpolitikken. Vi vil derfor at det skal bli enklere å kjøre elvarebiler med førerkort for personbil selv om de er litt tyngre enn det som ellers er tillatt. Dette kan føre til at flere velger elvarebil i stedet for en fossildreven varebil, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Det er nye regler fra EU som nå gjør det mulig å tillate dette for kjøretøy som man ellers må ha førerkort for lett lastebil (klasse C1) for å kjøre.

Vegdirektoratet skal utarbeide og sende på høring nødvendige regelendringer. Det  blir arbeidet med sikte på at endringene kan være på plass våren 2019.