- Flere har lagt merke til at det oppstår vibrasjoner i hengestengene på E6 Hålogalandsbrua når det blåser. Det er ingen grunn til bekymring, disse vibrasjonene har ingen ting å si for bæreevnen på brua, sier byggeleder i Statens vegvesen, Kurt Grundstad.

Han forklarer at dette er normalt på hengebruer, og at i dette tilfellet noe bruingeniørene har observert helt siden sommeren da brukassene var ferdig hengt opp.

- På et byggverk av denne størrelsen så vil det være flere ting vi justerer i tiden fremover etter hvert som brua går seg litt til, forklarer Grundstad.

Skal beregnes

Slike vibrasjoner motvirkes ved å montere spesielle vibrasjonsdempere, men for å være sikker på at dette justeres ut fra rett forutsetning så er det vanlig å vente med slikt til brua er ferdig og har den vekten og belastningen den skal ha, meldes det fra Statens vegvesen.

Konsulentselskapet Cowi, som har prosjektert brua, er nå i ferd med å regne på hvilke type dempere som må til, og beregningen er ferdig blir disse bestilt og montert.

Manuell dirigering

AT.no har tidligere omtalt at det er manuell dirigering av trafikken over brua i forbindelse med arbeidet som skal bidra til å dempe vibrasjoner på Hålogalandsbrua.

Det foregår arbeid over veibanen, og blir det noen «begrensninger på trafikken», opplyser Statens vegvesen. Det vil si ett kjørefelt i bruk og manuell dirigering av trafikken.