Slik skal det nye helse- og velferdssenteret i Vestnes se ut.
Slik skal det nye helse- og velferdssenteret i Vestnes se ut.

Skanska bygger helse- og velferdssenter

Skanska har signert kontrakt med Vestnes kommune om bygging av nytt helse og velferdssenter i Vestnes sentrum (Møre og Romsdal).

Publisert

Skanska vant pris- og designkonkurransen om nytt helse og velferdssenter i juli 2018. Etter en vellykket samspillsfase er det kontrakten om bygging av prosjektet som nå er signert. 

Det nye helse- og velferdssenteret, som har fått navnet helsehuset Stella Maris, blir på ca. 9200 kvadratmeter. Det skal inneholde 64 institusjonsboliger, kontor for hjemmetjenesten, legesenter, kafe og bibliotek.

Forut for kontraktsigneringen, har Skanska og Vestnes kommune gjennomført en vellykket samspills-fase og optimalisert prosjektet sammen med brukerne av bygget.

Distriktssjef i Skanska Åse Lien Kleppe, og ordfører i Vestnes Geir Inge Lien under kontraktssigneringen.
Distriktssjef i Skanska Åse Lien Kleppe, og ordfører i Vestnes Geir Inge Lien under kontraktssigneringen.

- Vi i Skanska er stolte over å få være med å bidra med vår kompetanse i arbeidet med å utvikle dette fremtidsrettede helse og velferdssenteret sammen med kommunen. Vi har hatt en meget god samspills-fase preget av åpenhet og tillit, og med svært høy kompetanse i samspills-gruppen. Vi ser frem til det videre samarbeidet om å gjennomføre dette viktige prosjektet for lokalsamfunnet, forteller Åse Lien Kleppe, distriktssjef for Skanska i Møre og Romsdal.

Skanska har hatt med seg Hus arkitekter, Caverion, samt Bjørbekk og Lindheim landskapsarkitekter i designkonkurransen. 

Det vil bli byggestart i mars 2019 og senteret skal være klart til bruk i desember 2020.