TELESKOPLASTER: Én av maskinene Volvo Maskin nå får programmet er teleskoplasteren 355E med hev- og senk på hytta. Fra venstre: Michael Trunzer (S), Knut Grepperud (VM), Gunnar Thorud (VM), Eric Sennebogen (S), David Kristianslund (VM), Robert Aumüller (S), Kenneth Hansen (VM).

Får mer fra Sennebogen

På Bauma signerte Volvo Maskin AS og Sennebogen en utvidet avtale som innebærer at Volvo Maskin AS nå tar over nesten alle de grønne maskinene i Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

For seks år siden, også det på Bauma-utstillingen, signerte Volvo Maskin AS og Sennebogen en avtale der det ble klart at den norske maskinforhandleren fikk agenturet på materialhåndteringsmaskinene til den tyske produsenten.

Samarbeidet har modnet over tid, og denne gangen er nyheten at også teleskoptrucker og havnemaskiner finner veien til Volvo Maskin AS for det norske markedet.

- Vi kommer til å investere i Sennebogen med mer selgerressurser og service. Akkurat hvordan kabalen blir er for tidlig å si, først må vi forstå markedet for de nye maskinene, sier adm. direktør Gunnar Thorud i Volvo Maskin AS.

Teleskoptrucker

Teleskoptrucker er en maskintype Volvo Maskin har manglet i porteføljen med tanke på anleggsmarkedet i Norge. På utstillingen IFAT i fjor, lanserte Sennebogen teleskoptrucken 355E (11,5 tonn) som har 5,5 tonns løftekapasitet i opptil 8,5 meters høyde. Standard på maskinen er hev- og senkbar hytte som strekker seg slik at snittføreren har utsyn (øynene) på 4,3 meters høyde.

Den norske forhandler har allerede bestilt to maskiner, én til demo og én til demo hos en bestemt kunde. Maskinene som tas til Norge får Volvo BM-feste i front. Så langt er det denne modellen Sennebogen har, men det er planer om å utvikle to mindre og to større modeller innen ikke så lenge.

- Jeg tror vi fort kan selge 15-25 teleskoptrucker på det norske markedet, sier Thorud om 355E-maskinen og tror spesielt avfall og gjenvinning er satsningsområde for teleskoplasteren.

Havnemaskiner

Havnemaskiner er også helt nytt for Volvo Maskin AS. Sennebogen legger ikke skjul på den norske forhandlerens landsomfattende servicenettverk var en nøkkel for å flytte også disse maskinene over til Volvo Maskin AS.

Når et skip ligger til kai og skal lastes eller losses, er det ikke rom for at en lastemaskin står stille med feil og at service kommer «en eller annen gang».

PS: IMB Maskiner AS har hatt kraner fra Sennebogen siden 1980-tallet, og skal fortsatt levere disse produktene på det norske markedet.

Powered by Labrador CMS