Tungbiltrafikken vil bare øke i Holtskogen Næringspark. Foto: Per Dagfinn Wolden
Tungbiltrafikken vil bare øke i Holtskogen Næringspark. Foto: Per Dagfinn Wolden

Gigantene til Østfold

Utbyggingen av Østfolds største næringsområde for lager-, logistikk og industri, gigantfeltet Holtskogen er godt i gang.

Publisert

På 532 mål etableres en næringspark på over 300.000 kvadratmeter, en investering på rundt to milliarder kroner.

Alle tomtene skal være solgt i Holtskogen næringspark, blant annet har Fortum planer om å bygge landets største anlegg for resirkulering av plast.

Nordens største

Tirsdag fikk innbyggerne informasjon om anlegget med tanke på støy, støv, forsøpling, utslipp og lastebiltrafikk.

Ifølge kommunikasjonssjef Stian Mathisen i Fortum gjør nærheten til E18, havna i Moss og til Fortums energigjenvinningsanlegg på Klemetsrud, Holtskogen svært interessant.

Det planlagte anlegget på mellom 50.000 og 60.000 kvadratmeter blir Nordens største i sitt slag, og vil resirkulere rundt 60.000 tonn plast årlig. Det bidrar til å redusere CO₂-utslippet med 72.000 tonn.

Mathisen anslår et par år før anlegget kan etableres.

I dag eier Fortum Nordens største anlegg for resirkulering av plast i Finland.

Det er Herde Eiendom AS og Holtskogen Utvikling AS som står bak utbyggingsplanene. Eiendomsutviklerne Hans Jørgen Herje og Hans Deunk startet opp prosjektet flere år tilbake, da de to barndomskameratene la frem ideen om en næringspark i Holtskogen for Østfold fylkeskommune.

 

Holtskogen Næringspark har totalt 530 mål med næringstomter.
Holtskogen Næringspark har totalt 530 mål med næringstomter.

Strategisk

Næringsparken ligger rett ved E18 med firefelts motorvei til svenskegrensen. Når siste etappe frem til Ski og E6 er ferdig, blir det firefelts motorvei fra Oslo gjennom Østfold til svenskegrensen. Estimert kjøretid er på knappe timen, der Holtskogen Næringspark ligger sentralt plassert i midten.

Den nest største innfartsåren for tungtransport til Norge kommer med den nye veistrekningen gjennom Østfold. Utviklingen innen blant annet netthandel, bidrar til at internasjonale og nordiske leverandører søker gode distribusjonsknutepunkter og logistikkeiendommer. Holtskogen Næringsparks strategiske plassering er svært attraktiv i så måte.

1. januar 2020 er Indre Østfold kommune et faktum. Da slås kommunene Askim, Eidsberg, Hobøl og Spydeberg sammen.

Dette gir Holtskogen Næringspark en enda sterkere rolle.

STILLING LEDIG: